Vágólapra másolva!
Az IFBB négy betűje a profi testépítő és fitness világszövetséget (International Federation of Body Building and Fitness) takarja, amely a profik között kétségkívül a legjelentősebb, s így a Budapest Kongresszusi Központban szombaton megrendezendő IFBB Fitness Európa-kupa-viadal is az eddigi hazai versenykrónika élére kívánkozik.

Ehhez adalék a 35 ezer dolláros (!) költségvetés, amiből 6 ezer dollár a helyezettek díjazása, valamint a 10 millió forintos reklámkampány. A főváros számtalan pontján fellelhető plakátokról az egyetlen magyar induló, a 25 éves Serényi Krisztina köszön vissza, aki a maga 176 centijével a legmagasabb lesz a mezőnyben. Ami az indulók eddigi eredményeit illeti, két amerikai hölgy, az idei Fitness Olympia ezüst- és bronzérmese, Jenny Worth és Kelly Ryan emelkedik ki. Mellettük meg kell még említeni az olimpiai 5. helyezett, kétszeres amatőr Európa-bajnok szlovák, de magyarul is kiválóan beszélő korábbi divatmodell Timea Majorovát, akit a fitnessvilág legszexisebb versenyzőjének tart a szakma.

A Kongresszusi Központban szombaton 18 órakor ez ügyben is állást lehet foglalni, a verseny ekkor kezdődik (belépők 2500-tól 6500 forintig), de már 10 órától egész napos Fitt-Expo várja az érdeklődőket.