Vágólapra másolva!
Az esélyesek közül a luxemburgi Kremer és a svájci Schnyder is győzött a thaiföldi 110 ezer dolláros női tenisztornán. Gubacsi Zsófia csütörtökön a centerpálya első mérkőzésén lép pályára a szlovák Nagyova ellen. A férfiak jövő heti záróviadalán kérdésessé vált a wimbledoni bajnok Ivanisevic játéka, aki fürdés közben elcsúszott és megsérült.

A szerdai találkozókon nem született meglepetés, kiemeltként győzött a luxemburgi Anne Kremer, valamint a svájci Patty Schnyder - utóbbi épen Marosi Kati állandó páros partnerét, a dán Eva Dyrberget győzte el két szettben. Az orosz Panova sikeréhez az is hozzájárult, hogy ellenfele, a cseh Kleinova sérülés miatt feladta a mérkőzést.

Eredmények, Volvo Women's Open, Pattaya City (110 ezer dollár)
2. forduló:
Kremer - Sucha 6:2, 7:5
Schnyder - Dyrberg 6:3, 6:4
Panova - Kleinova 7:5, 1:1-nél Kleinova sérülés miatt feladta
Pucsek - Obata (japán) 7:5, 7:5

A csütörtöki párosítás, 2. forduló:
Gubacsi Zsófia - Nagyova
Vakulenko - Hsieh
Prakusya - De los Rios
Sugiyama - L. Huber

Kétségessé vált Goran Ivanisevic jövő heti, Mesterek Kupáján való szereplése. Wimbledon horvát bajnoka már Sydneyben, a verseny színhelyén tartózkodik, ám hotelének zuhanyozójában elesett és megsérült a lábujja. Goran szerdán nem is edzett. "Nem tudok gyakorolni, mert nagyon fáj az ujjam" - mondta a horvát világsztár.

Ha Ivanisevic nem tudja vállalni a játékot, akkor helyette a német Tommy Haas jut szerephez, aki a Champions Race-ben elfoglalt nyolcadik helye által jogosult lenne a szereplésre, ám Ivanisevic Grand Slam-győztesként előnyt élvez.