Vágólapra másolva!
Kosztya Cju hatalmas jobbkezese csattant Zab Judahon Las Vegasban a második menet végén, amely ütés után az gyorsan felállt, de rövid tántorgás után újra elesett, s a mérkőzésvezető, Jay Nady a kezével integetve jelezte, befejeződött a kisváltósúlyú ökölvívó mérkőzés.

A vb-címegyesító találkozón aratott győzelme azt jelenti, az ausztrál színekben versenyző Cju most a vitathatatlan bajnoka a súlycsoportnak, ugyanis övé lett a WBC, a WBA és az IBF szervezetek világbajnoki öve. A vesztes Judah dühös volt a bíróra, mitöbb a kesztyűjét is Nady felé lökte, s mielőtt elhagyta a szorítót, kicsit dobálózott a szorítósarokban lévő székkel.

Nevada állam sportbizottságának ügyvezető igazgatója, Marc Ratner a találkozó után elmondta, addig nem indítanak vizsgálatot afegyelmezetlenkedő Judah ellen, amíg meg nem nézik videón is a szóbam forgó jeleneteket. "A győztes mindent elvisz" - kommentálta sikerét az ausztrál, aki ezzel a meccset megelőző sajtókonferencián elhangzottakat idézte, ahol Judah táborából éppen ez a mondat hangzott el...

A 23 éves Judah ezzel elvesztette veretlenségét, 27 győzelme mellett 1 veresége van. Cju mérlege 28 siker, 1 döntetlen és 1 vereség. Úgy látszik szerencsét hoz neki Las Vegas, mert 1995-ben itt lett első alkalommal világbajnok.

Thury Gábor

Korábban:

Judah és Cju címegyesít