Vágólapra másolva!
Rövidre sikeredett Erdei Zsolt első, nyolcmenetesre tervezett bokszmeccse, már a második menetben kiütötte a francia Alban Girouard-t a lübecki profi ökölvívó gálán. A félnehézsúlyú (79,3 kg) összecsapás első három percében Erdei, az Universum Box-Promotion profija már kétszer padlóra küldte ellenfelét. Az amatőrként világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes magyar bokszoló nyolcadik hivatásos mérkőzésén a hetedik k.o.-győzelmét aratta.

Erdei hosszan kívánt bokszolni, ám ilyen partner mellett, mint a francia, ez lehetetlen küldetés volt, de talán nem bánja annyira a magyar bokszoló, hogy végül így történt. Hogy is?

Már az első menetben felmerült a kérdés: biztos, hogy a francia bokszoló helyett nem valaki mást küldtek fel a ringbe? A kicsattanó erőben levő Erdei suhintásai után a tapasztalt, de harmatgyenge Girouard már közvetlenül a meccs kezdése után megszédült, de nem tudni: vajon az éhség, vagy a honvágy gyötörte? Rosszul nézett ki szegény. A bíró számol, egészen hétig. A francia feláll, s újra nekiveselkedik a lehetetlen feladatnak: kibírni az első menetet. Ez sikerült is a "hős gallnak", szerencséjére Erdei egyenesei után lelassult a bíró órája, s így újra nem jutott el tízig.

De ekkor jött a második menet. Ez már nehezebb volt hősünk számára, mint a Himalája megmászása.

Erdei ütött, Girouard eldőlt, a bíró számolt, majd intett.

A meccsnek vége, nincs miért folytatni.

A szép számú magyar szurkolók kívánsága nem teljesült, Erdei nem "csontozta ki" a franciát, "csak" leütötte. Úgy simán, mint ha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne: néhány perc alatt elintézni egy "tapasztatalt" franciát. Erdei pedig mondhatja: "Kérem a következőt!"

[juha]

Korábban: