Vágólapra másolva!
Csollány Szilveszter a bolgár Jordan Jovcsev mögött ezüstérmes lett a genti tornász-világbajnokság gyűrű döntőjében. Csollány úgy véli, hogy mentálisan nem tudta felvenni a versenyt az aranyérmessel, s beismerte: a csúcsformában lévő bolgár ezúttal megérdemelten nyert.

Először az összetett verseny másodikja, a fehérorosz Ivan Ivankov mutatta be gyakorlatát. Néhány alkalommal erősen belengett a kötél, ez a produkció 9.575-öt ért.

Ezután következett az olimpiai és Európa-bajnok, Világ Kupa-győztes magyar klasszis, aki szinte nem hibázott (9.712).

Az ismeretlen dél-koreai Ju Von Kil nem jelentett veszélyt az esélyesekre (9.50). Negyedikként jött viszont a talaj egyik aranyérmese, az összetett harmadik Jovcsev, aki rengeteg erőelemet bemutatva megelőzte Csollányt (9.775).

Az egyiptomi Walid Elderiny, valamint a ciprusi Herodotosz Giorgallasz már a fináléba jutásnak is őrült. Coppolino viszont magához képest remekelt (9.65), és mint később kiderült, ez elég volt a bronzéremhez. A végére maradt a görög Dimosztenisz Tambakosz, aki a tavalyi brémai Eb-n megelőzte Csollányt (ez volt a magyar tornász utolsó veresége egészen mostanáig), viszont Sydneyben helyet cseréltek. Tambakosz most megint rontott, és be kellett érnie a negyedik hellyel.

Férfiak:
gyűrű:
1. Jordan Jovcsev (Bulgária) 9.775 pont
2. Csollány Szilveszter (Magyarország) 9.712
3. Andrea Coppolino (Olaszország) 9.65
4. Dimosztenisz Tambakosz (Görögország) 9.60
5. Ivan Ivankov (Bulgária) 9.575
6. Walid Elderiny (Egyiptom) 9.562
7. Ju Von Kil (Koreai Köztársaság) 9.50
8. Herodotosz Giorgallasz (Ciprus) 9.10

Csollány Szilveszter a gyűrű fináléja után elismerte, hogy a bolgár Jordan Jovcsev rászolgált a győzelemre: "kirobbanó formában van, a csapatversenyben, az egyéni összetettben és a szerdöntőkben is remekelt. Sajnálom, hogy nem sikerült nyernem, hiszen a vitrinből már csak a vb-arany hiányzik. Mentálisan nem tudtam felvenni vele a versenyt. Fejben hibáztam, s a néhány századpont levonás miatt maradtam le az első helyről. Saját gyakorlatomról annyit, hogy jónak éreztem, de tudok ennél jobbat is."

Szavait alátámasztja, hogy négy pontozónál Jovcsev volt a nyerő - különösen a luxemburginál, aki 9.75-öt adott a bolgárnak, míg Csollánynak csak 9.6-ot. A kínai bíró egyenlőnek ítélte a két gyűrűgyakorlatot, míg a venezuelai a magyart hozta ki győztesnek.

További eredmények a genti tornász-világbajnokság szombati szerenkénti döntőiről:

Férfiak:
talaj:
1. Marian Dragulescu (Románia) és Jordan Jovcsev (Bulgária) 9.55-9.55 pont
3. Igors Vihrov
(Lettország) 9.425

Lólengés:
1. Marius Urzica (Románia) 9.80
2. Hsziao Csin (Kína) 9.775
3. Olekszandr Beres (Ukrajna) 9.662

Nők:
ugrás:
1. Szvetlana Horkina (Oroszország) 9.412
2. Okszana Csuszovityina (Üzbegisztán) 9.349
3. Andrea Raducan (Románia) 9.243

felemás korlát:
1. Horkina 9.437
2. Renske Endel (Hollandia) 9.425
3. Katie Heenan (Egyesült Államok) 9.212
Horkina ezen a szeren sorrendben ötödik világbajnoki győzelmét aratta. Pénteken az egyéni összetettben végzett az első helyen, így Gentben már három aranyat gyűjtött be.