Vágólapra másolva!
A negyeddöntőket játszották pénteken Párizsban a Mester-sorozat utolsó állomásán, a 2,95 millió dollár összdíjazású férfi tenisztornán. Szintén  negyeddöntőkre került sor Münchenben a női teniszezők közel 3 millió dollár összdíjazású világbajnokságán. A legnagyobb meglepetés a hölgyeknél született: a világranglista 14. helyén álló francia Sandrine Testud 1 óra 55 perc alatt legyőzte az éllovas amerikai Jennifer Capriatit.

Negyeddöntők, Paris Masters (3 millió dollár)
Kafelnyikov (orosz, 4.) - Novak (cseh) 6:3, 6:3
Vinciguerra (svéd) -Schalken (holland) 2:6, 7:6 (7-5), 7:6 (8-6)
Haas (német, 7.) - Johansson (svéd, 15.) 4:6, 6:1, 6:3

Az elődöntők párosítása:
Vinciguerra (svéd) - Kafelnyikov (orosz, 4.)
Grosjean (francia, 6.) - Haas

A 70 perces találkozón végig az Kafelnyikov irányított, még azt is megengedhette magának, hogy 8 breaklabdát elhibázzon. Négy alkalommal ugyanis elvette Novak adogatását, s ez elég volt a győzelemhez. A cseh teniszező csak egyszer nyerte el az orosz szerváját.

A svéd Andreas Vinciguerra 2 óra 21 perces mérkőzésen győzte le a holland Sjeng Schalkent. A 2. fordulóban az idei wimbledoni bajnok horvát Goran Ivanisevicet, majd a legjobb 16 között az orosz Marat Szafint legyőző svéd játékos újabb nagy bravúrt hajtott végre. A simán elveszített első játszma után a másodikban hátrányból fordított. Vinciguerra a harmadik szettben 3:0-ra vezetett, de végül csak nagy csatában múlta felül ellenfelét.

Az elmúlt hetekben Bécsben és Stuttgartban is tornagyőztes német Tommy Haas három játszmás mérkőzésen nyert a svéd Thomas Johansson ellen.

Negyeddöntők, WTA-világbajnokság, München (3 millió dollár):
S. Williams (amerikai) - Henin (belga) 6:3, 7:6 (7-5)
Testud (francia) - Capriati (amerikai) 6:3, 4:6, 6:3

Az elődöntők párosítása:
Davenport (amerikai) - Clijsters (belga)
S. Williams (amerikai) - Testud

A csütörtökön győztes amerikai Lindsay Davenport és belga Kim Clijsters után pénteken Serena Williamsnek sem okozott különösebb gondot a legjobb négy közé jutás kiharcolása. A tengerentúli teniszező 1 óra 24 perc alatt nyert Justine Henin ellen. A US Open két évvel ezelőtti győztesét nem zavarta, hogy az idei wimbledoni döntős állt a háló túloldalán, meggyőző teljesítménnyel ismételte meg az idei amerikai nyílt bajnokság nyolcaddöntőjében aratott győzelmét (7:5, 6:0). "Meg kellett találnom a mérkőzés ritmusát. Remélem, hogy a következő mérkőzésen még jobb leszek" - mondta Serena Williams, aki a US Open óta először szerepel WTA-tornán.

Az utolsó egyéni negyeddöntőben nagy meglepetés született: a világranglista 14. helyén álló francia Sandrine Testud 1 óra 55 perc alatt legyőzte az éllovas amerikai Jennifer Capriatit. Már a találkozó elején látszott, hogy az idén két egyéni Grand Slam-győzelmet (Melbourne, Párizs) arató tengerentúli nem gyógyult meg teljesen, pedig a szervezők torokfájása miatt 24 órával elhalasztották a mérkőzést. Testud nem ijedt meg Capriatitól, szinte végig nyugodtan teniszezett, s viszonylag könnyen nyerte meg a nyitó játszmát. A folytatásban feljavult az amerikai, de ez csak az egyenlítést jelentette. A döntő szett 4. játékában a francia 6. alkalommal vette el riválisa adogatását, s 3:1 után már megőrizte előnyét. Sőt, már korábban is befejezhette volna a találkozót, 4:1-nél három breaklabdához jutott, de nem élt a lehetőségekkel. " Egész nap gyógyszereket szedtem, ezért nagyon rosszul éreztem magam. Az első játszmában néha azt sem tudtam, hogy mi az eredmény. Ez balszerencse" - mondta Capriati. "Győzhettem volna, többször is esélyem volt a fordításra.

Korábban:

Huber is befejezte