Vágólapra másolva!
Nem mindennapi bokszmeccset rendeznek magyar idő szerint vasárnap hajnalban Las Vegasban. Címegyesítő mérkőzésen lép a kötelek közé az IBF-szervezet kisváltósúlyú világbajnoka, Zab Judah és a WBC, valamint a WBA szervezetek bajnoka, Kosztya Tszyu.

Judah mérlege: 27 győzelem, vereség nélkül, ebből 21 K.O. és 1 no contest találkozó. Tszyu szintén 27 sikere mellett egy döntetlent és egy vereséget is elkönyvelhet, 22 K.O.-val büszkélkedhet.

A rendező Showtime szervezet mindenható fönöke, Jay Larkin azt nyilatkozta, a cég történetének egyik legjelentősebb összecsapása lesz a meccs. Szerinte Tszyu tapasztaltságával és megfontoltságával szemben Judah gyorsasága és fiatalsága áll. Judah tábora úgy véli, sikerült olyan taktikát kidolgozni, amely nem engedi, hogy Tszyu nyomás alatt tartsa ellenfelét. Maga Judah a következőképpen vélekedett: "Ez a meccs számomra több annál, hogy győzzek Tszyu ellen. Még csak 23 éves vagyok, s egyesíthetem a világbajnoki címeket."

Tszyu véleménye: "Bízom az elvégzett munkában, s köszönöm a szervezőknek, hogy tető alá hozták ezt a mérkőzést. Las Vegashoz egyébként kellemes emlékek fűznek, 1995-ben itt nyertem el az IBF-övét. Hat évvel később azért vagyok itt, hogy visszaszerezzem azt. Olyan csatát várok, amelyre még évek múlva is emlékeznek, akik látták."

Thury Gábor