Vágólapra másolva!
Korai búcsút vett két nagy ász is a párizsi Masters-verseny második fordulójában. Az idei US Open-győztes ausztrál Lleyton Hewitt, valamint Wimbledon hőse, a horvát Goran Ivanisevic egyaránt kikapott. A női mezőny egyik színe egyénisége, Nathalie Tauziat visszavonult.

Tauziat megkönnyezte a búcsút

Ivanisevic úgy értékelt mérkőzését követően, hogy a szerencséje elhagyta őt. "Úgy gondolom ez a fizetés ideje. Elhagyott a szerencsém, amelyet úgy tűnik, kimerítettem Wimbledonban. Az elmúlt hetekben semmi sem jött össze" - mondta a horvát sztár.

Eredmények, Masters-verseny, Párizs (2,95 millió dollár)
1. forduló:
Costa - Llodra 7:6, 6:1
Hrbaty - Mirnyij 6:2, 7:6
Boutter - Pavel 6:4, 3:1-nél Pavel visszalépett
Schalken - Luzzi 6:4, 6:2
Ljubicic - Moya 7:5, 6:1
Enqvist - Escude 6:2, 6:3
2. forduló:
Lapentti - Hewitt 4:6, 6:4, 6:4
Vinciguerra - Ivanisevic 6:4, 3:6, 7:6
Ferrero - Portas 6:3, 6:4

Kiesett két francia kiemelt is a müncheni WTA-világbajnokság első napján. Igaz, Amelia Mauresmót honfitársnője, Sandrine Testud verte 5:7, 7:5, 6:1-re. A másik búcsúzó Nathalie Tauziat volt, akit egykori páros partnere, a spanyol Arantxa Sanchez-Vicario gyűrt le 6:3, 6:4.

A mérkőzést követően Tauziat sírva búcsúzott a közönségtől. "Nem hittem volna, hogy ilyen nehéz lesz" - pityergett a visszavonult játékos. "Büszke vagyok arra, mit életem során elértem, de ma jobban is játszhattam volna. Utálok veszíteni."

A világelső amerikai Jennifer Capriati nagyon megszenvedett a továbbjutásért, őt a bolgár Magdalena Maleeva háromjátszmás mérkőzésre kényszerítette.

A női teniszezők szervezete, a WTA közben bejelentette, vizsgálatot kezdeményez annak megállapítására, hogy Venus Williams valóban csuklósérülése miatt lépett-e vissza az év utolsó tornáitól. A vizsgálatot Lindsay Davenport indította el egy nyilatkozatával, amelyben hazugnak titulálta ellenfelét. A WTA százezer dolláros büntetést helyezett kilátásba, amennyiben bebizonyosodik, Venusnak kutya baja.

Eredmények, Sanex Championships, München (3 millió dollár)
1. forduló:
Testud - Mauresmo 5:7, 7:5, 6:1
S. Williams - Farina-Elia 6:0, 6:2
Sanchez-Vicario - Tauziat 6:3, 6:4
Capriati - Magdalena Maleeva 2:6, 6:3, 6:3

Pincési László