Vágólapra másolva!
Két nappal súlyos balesete után meghalt Regine Cavagnoud. A francia világbajnok síelőnő egy gleccseren edzés közben ütközött egy német edzővel, és sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem lehetett rajta segíteni. A sportolónő 31 éves volt.

A német és francia alpesi válogatott edzésén Cavagnoud ötödször indult neki a lejtőnek, miután segítői jelezték, hogy szabad a pálya. Anwander egy bukkanó mögött dolgozott, amikor a baleset történt. Hiába kiabáltak neki, nem vette észre a síelőnőt, és Cavagnoud sem láthatta őt. Az ütközés után mindketten elvesztették az eszméletüket, és közel 100 métert csúsztak a lejtőn. A rendőrségi vizsgálat egyelőre nem tisztázta, hogy ki a felelős a történtekért.

Cavagnoud az ütközést követően kómába esett, csak gépek tartották életben. Az orvosok tegnap este már bejelentették: egy százaléknál is kevesebb az esélye a túlélésre, de ha ez bekövetkezne is, agysérülése maradandó lenne. Egy hete a zöldeni évadnyitó viadalon még bronzérmet szerző versenyző két nappal súlyos balesetét követően az innsbrucki egyetemi klinikán halt meg. Cavagnoud-t szerda reggel kapcsolták le a gépekről, miután az orvosok úgy látták, további műtétek feleslegesek lennének. A síelőnő halála az első az osztrák Ulrike Maier1994-es, garmisch-partenkircheni tragédiája óta.