Vágólapra másolva!
A háromszoros wimbledoni győztes Boris Becker sem tud ellenállni a kísértésnek, s két évvel visszavonulása után visszatér a profi versenycirkuszba. Becker bemelegítésként a jelenlegi angol bajnok Goran Ivaniseviccsel indul párosban a cincinnati tornán.

Fotó: Reuters
Becker - Claudia Schifferrel...

A megtépázott magánéletű sztár most ismét a pályán keres gyógyírt sebeire: az augusztus 6-án rajtoló, az ATP Race-versenysorozat kiemelt viadalai közé tartozó cincinnati tornán egyelőre csak párosban indul, de az idei wimbledoni bajnok Goran Ivanisevic oldalán. A horvát csillaggal utoljára az 1998-as hamburgi ATP-tornán indult párosban - ám kiesett az első fordulóban. A 33 éves Becker korábban remekül szerepelt Cincinnatiban: 19 meccset nyert és csak ötöt vesztett, egyesben 1985-ben győzedelmeskedett a már szintén visszavonult - majd kis időre visszatért - svéd Mats Wilander elleni döntőben.

Becker azt is sejteni engedte, hogy az amerikai John McEnroe oldalán, akivel az elmúlt két évben több szenior tornán indult, a jövőben a "rendes" teniszcirkusz versenyein is rajthoz kívánnak állni, talán már az augusztus 27-én kezdődő New York-i US Openen, ha szabadkártyát kapnak az év utolsó Grand Slam-tornájának szervezőitől.

Németh Andrea

SZTÁR Sport

Korábban az [origo]-ban: