Vágólapra másolva!
Alig 48 órával a Los Angeles-i tenisztornán aratott győzelme után a montreali mesterverseny nyitó fordulójában csupán hat játékot nyerve búcsúzott Andre Agassi. Tart Ivanisevic pechsorozata: hajója meghibásodása után Porschéja tört ripityára.

"Sokkal gyorsabban és laposabban jöttek a labdák, mint a múlt heti versenyen. Attól féltem, hogy egyik-másik ütésem a nézőtéren landol. Nem volt időm átállni, de hát ez nem kívánságműsor" - elemezte kudarcának okait Agassi. Az amerikai sztárt a selejtezőből főtáblára jutott, a világranglista 58. helyén álló horvát Ivan Ljubicic búcsúztatta.

Úgy tűnik, hogy a két héttel ezelőtti wimbledoni diadallal egy időre lezárult Goran Ivanisevic sikerkorszaka is: a horvát teniszező néhány nappal ezelőtt a hajómotor meghibásodása miatt idő előtt fejezte be tengeri kirándulását, most pedig totálkáros lett Porsche 911 Carrera típusú csodaautója. A horvát nemzeti hős kölcsönadta a gépkocsit egyik barátjának, aki Split belvárosában 150 km/órás sebességnél elveszítette az uralmat a jármű felett, s egy parkoló Mercedesnek csapódott. A balesetben senki sem sérült meg, de az autók totálkárosak lettek. "Összetört a szívem" - idézte a Sportske Novosti Ivanisevicet, aki az 1995-ben, 170 ezer dollárért vásárolt kocsiját látva sírva fakadt.

Montreal, a Mesterszéria 6. állomása, 2,95 millió dollár összdíjazás, 1. forduló:
Ljubicic (horvát) - Agassi (amerikai, 3.) 6:2, 6:4
Kuerten (brazil, 1.) - Agenor (haiti) 4:6, 6:4, 6:3

San Diego, 750 ezer dollár összdíjazás, 2. forduló:
Hingis (svájci, 1.) - Osterloh (amerikai) 6:1, 6:4
Tauziat (francia, 6.) - Petrova (orosz) 7:6, 7:6
Seles (amerikai, 7.) - Dominkovic (ausztrál) 6:3, 6:4
Testud (francia, 12.) - Grande (olasz) 6:4, 7:5

Korábban az [origo]-ban: