Vágólapra másolva!

Úszás: döntőben a férfi vegyesváltó

Tavalyi ötödik helye a sydneyi olimpián tiszteletet parancsoló volt, ezért fokozott érdeklődés előzte meg a fukuokai úszó vb utolsó előtti napjának délelőttjén a férfi vegyesváltó szereplését. A kvartett remekelt, maximálisan igazolta a várakozást és döntőbe jutott.

Balszerencséje volt a Horváth Péter, Güttler Károly, Gáspár Zsolt, Zubor Attila összeállítású stafétának, mert az első futamban rajtolt, s amikor - az "információhiány" miatt - nem lehet még taktikázni, s számolgatni. Ennek megfelelően kifejezetten éles, nagy csata alakult ki a kanadai, a magyar és a német váltó között.

A végén is ez volt a sorrend, s az idők jelzik a szoros befutót: 3:39,26, 3:39,50, 3:39,78.

A magyarok részidői: Horváth háton 55,81, Güttler mellen 1:01,80, Gáspár pillangón 53,25, Zubor gyorson 48,64(!). Vagyis Horváth kivételével valamennyien túlszárnyalták az egyéniben produkált eredményüket!

Még két előfutam volt, s azokban - a kanadaiak után - további két tengerentúli négyes, az amerikai (3:37,56) és az ausztrál (3:38,83) úszott jobb időt, mint a magyar, így az negyedikként kvalifikálta magát az esti döntőbe.

Korábban: