Vágólapra másolva!
Mandula Petra vasárnapi győzelmével a magyar nőitenisz-válogatott 3-0-ra nyert Izrael ellen Szegeden, így kiharcolta a bennmaradást a Fed Kupa Világcsoportjában. Eső miatt a hátralévő két összecsapást nem játszották le.

Addig jár a korsó a kútra... mondja a közmondás. Addig figyelték a szervezők az eget, míg megnyíltak a csatornák és wimbledoni hangulat uralkodott el a Gellért szabadidő központban. A nőitenisz-Federation Kupa második napjára három mérkőzést terveztek a szervezők, amiből az eső és Mandula Petra győzelme miatt csak egy lett.

Több mint négyórás késéssel kezdődött a két éljátékos meccse, amelyen az izraeliek az utolsó esélyüket próbálták megragadni Smashnova révén. Nem sok sikerrel, lévén a mérkőzés elején a céltudatos Mandulát láthatta a kitartó közönség (voltak vagy háromszázan). Kettő-egy után elvette Smashnova adogatását és ezt a fórt szépen elvitte a 6-3-as szettgyőzelemig.

A második szett is a mi szánk íze szerint kezdődött, az izreli lány kezdett, hozta az adogatását, de utána Mandula 2-1-re átvette a vezetést. "Flúgos futam" kezdődött - sorozatban vették el egymás játékát, Petra 4-4-nél kiegyenlített. A vége azonban az ex-fehérorosz kislányé lett az 5-4-es vezetése utáni "brékkel".

A döntő szettben aztán Mandula megkegyelmezett az eső közeledése miatt aggódókon, s mindösszesen egy játékot engedélyezve a vendégek éljátékosának, 6-1-re hozta a szettet, 2-1-re nyerve a meccset, ezzel bebiztosítva a Világcsoportban maradást. A 3-0-s magyar siker után a két kapitány megegyezett, hogy amennyiben az időjárás engedi, lejátszanak még egy egyest. El is ment mindenki melegíteni. Machán Róbert szövetségi kapitány egész évi jó szereplése jutalmaként Gubacsi Zsófiát akarta pályára küldeni, de a már említett döntnök által megénekelt eső nem tette lehetővé a folytatást.

Korábban az [origo]-ban:

Kuti Kis és Mandula is győzött

Ajánlat:

Fed Kupa

Barok István