Vágólapra másolva!
A dán férfi teniszválogatott 3-2 arányú győzelmet aratott Skagenben a magyar csapat felett, miután az eső miatt hétfőre halasztott utolsó egyest Jonathan Pritzlau megnyerte Bardóczky Kornél ellen. Így a hazai együttes játszik szeptemberben Görögország ellen az Euro-afrikai-zóna I. csoportjába kerülésért.

Euro-afrikai-zóna, II. csoport, 2. forduló:

Dánia-Magyarország 3-2

Jonathan Pritzlau - Bardóczky Kornél 6:7 (2-7), 7:6 (7-4), 7:6 (9-7), 6:1

Vasárnap a második játszma elején szakadt félbe a találkozó, s a folytatás rendkívül szorosan alakult. A második szett rövidítésében a hazai teniszező volt a szerencsésebb, majd a harmadikban Bardóczky három játszmalabdához jutott, de nem élt a lehetőséggel. Az utolsó szettben már nem volt esélye a magyar játékosnak.

A 400 ezres umagi tornán negyeddöntőt játszó Sávolt Attila távollétében nem sikerült a bravúr, így a magyar Davis Kupa együttes továbbra is az Euro-afrikai-zóna II. csoportjában szerepel. Folytatás 2002-ben.

" Számomra kedvezőbb lett volna, ha vasárnap fejeződik be a mérkőzés, mert akkor a dán még bizonytalanul teniszezett. Hétfőn nagyon jól adogatott Pritzlau, de így is volt esélyem a győzelemre. A két rövidítés elvesztése döntött" - mondta Bardóczky Kornél.

Korábban az [origo]-ban:

Davis Kupa: Hétfőn folytatják a dán-magyart

Davis Kupa: Meglepetés készül Dániában

Davis Kupa: Skagenben a dánok ellen

Ajánlat:

Davis Kupa