Vágólapra másolva!
Nagy magyar sikerrel zárult a millfieldi öttusa világbajnokság: a férfiak hagyományos versenyét óriási csatában Balogh Gábor nyerte Horváth Viktor előtt, s a Balogh, Horváth, Fülep Sándor összeállítású együttes is az élen végzett. Egyéniben a bolgár Canko Hantov lett a harmadik, csapatban pedig még a litvánok és az oroszok állhattak fel a dobogóra. Sárfalvi Péter a 10., Fülep a 28. helyen zárt.

Kiélezett versenyben dőlt el az elsőség a két magyar között. A világbajnoki újonc, Horváth fantasztikus teljesítménnyel megnyerte a lövészetet, és Balogh is a legjobbak között végzett az első tusában.

A vívásban már utóbbi volt az első és Horváth a negyedik. Kettejük között a különbség 4 pontra csökkent. Ekkor összetettben még mindig a székesfehérvári versenyző vezetett, csakúgy, mint az úszás után, igaz akkor már 12 ponttal.

A lovaglásban ismét mindketten határozottak voltak, Balogh két, Horváth három akadályt vert le. Ezzel ugyanakkor változott a helyzet: a futásban Balogh rajtolhatott először, Horváth 4 másodperc múlva követte őt. Kettejük külön versenyében a második kör közepére csökkent a különbség, a záró szakaszban azonban az 1999-es világbajnok, a sydneyi olimpia ezüstérmese újítani tudott, s előnyét a célig megőrizte. Győzelme megérdemelt, mivel a verseny minden pillanatában maximálisan koncentrált, és a nehéz helyzeteket is megoldotta. Horváth világbajnoki bemutatkozása remekül sikerült.

Az Eb-bronzérmes Fülep rossz napot fogott ki, egyik technikai számban sem nyújtott jó teljesítményt, ugyanakkor küzdeni tudásával jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy csapatban is a magyarok végeztek az élen. Ebben a versengésben a nevezés alapján 21 ország volt érdekelt, a döntőbe azonban csak három együttes került be három versenyzővel.

A kizárólag egyéniben szereplő Sárfalvi a tavalyi és az idei világversenyeken mutatott teljesítményéhez képest előrébb lépett, és megérdemelten került az első tíz közé.

A magyarok a millfieldi világbajnokságot három arany- és egy ezüstéremmel zárták.

Korábban az [origo]-ban:

Világbajnok a férfiöttusa-váltó