Vágólapra másolva!
Az első nap, két egyes után döntetlenre áll a dán-magyar csata Skagenben, a Davis Kupa Euro-afrikai-zónájának második fordulójában. Kisgyörgy Gergely maratoni küzdelemben nyert, a "csak" három órát pályán töltő Bardóczky Kornél papírforma-vereséget szenvedett.

Davis Kupa, Euro-afrikai-zóna, II. csoport, 2. forduló, Skagen:
Dánia - Magyarország 1-1
Patrik Langvardt - Kisgyörgy Gergely 7:6 (7-3), 3:6, 7:5, 4:6, 4:6
Kristian Pless - Bardóczky Kornél 6:3, 6:1, 6:7 (3-7), 6:3

A hagyományos világranglista 467. helyén álló Kisgyörgy óriási - négy és félórás - csatában, elsősorban jobb alapvonaljátékának köszönhetően múlta felül a döntő játszma hajrájára elfáradó ellenfelét. Langvardtot az egyéni rangsorban nem jegyzik, párosban az 1495. helyen áll. "Nagyon örülök a sikernek, óriási csatát vívtunk egymással. A győzelmemet annak köszönhetem, hogy a kiélezett szituációkban türelmesebb voltam ellenfelemnél, aki a döntő játszmára fizikailag és idegileg egyaránt elfáradt. Esélytelenként vágtunk neki a dánok elleni mérkőzésnek, most már azonban bármi előfordulhat, még meglepetést is okozhatunk" - nyilatkozta Kisgyörgy.

A második mérkőzésen Bardóczky (673. a világranglistán) alaposan megszorította a sokkal esélyesebb Plesst (95.). "Pless sokkal előkelőbb helyen áll a világranglistán, egyértelműen ő volt a mérkőzés esélyese. Mindent elkövettem a győzelemért, úgy érzem, nem is játszottam rosszul, de ellenfelem jobb volt és megérdemelten nyert" - mondta Bardóczky.


A párharc szombaton 14 órától a párosok küzdelmével folytatódik.

Korábban a [origo]-ban: