Vágólapra másolva!
A csütörtök délutáni 500-as előfutamokon is a várakozásnak megfelelően szerepeltek a magyar kajak-kenusok Milánóban, az Európa-bajnokságon. Vereckei a nap legjobb idejét érte el kajak egyesben, a sok induló miatt azonban ezzel együtt sem automatikus résztvevője a hétvégi döntőnek.

A nők között Kovács Katalin (k-1), a Szabó Szilvia, Bóta Kinga pár (k-2) és a Kovács Katalin, Szabó Szilvia, Viski Erzsébet, Bóta Kinga (k-4) négyes már bejutott a vasárnap délelőtti döntőbe, akárcsak a kenusok versenyében Kolonics György (c-1), a Zala György, Kozmann György duó (c-2), valamint a Kolonics György, Hüttner Csaba, Fürdök Gábor, Hoffmann Ervin kvartett (c-4), és a kajakosok mezőnyében Bártfai Krisztián és Veréb Krisztián (k-2).

A pénteki középfutamban kell megküzdenie a fináléért Vereckei Ákosnak (k-1) és a Kadler Viktor, Babella Balázs, Katyina Miklós, Bauer Márton csapatnak (k-4). Ez utóbbiaknál magától értetődő az ismétlés, hiszen a nyolcadik legjobb időt érték csak el. Vereckei esete más, hiszen a sok induló (28 hajó) miatt a kiírás szerint a futamgyőztesek nem lettek automatikusan résztvevői a döntőnek, mindenképpen vízre kell szállniuk még egyszer. Egyébként Vereckei a nap legjobb idejét érte el kajak egyes 500 méteren.

Pénteken délelőtt az 1000, délután az 500 méteres középfutamokat rendezik meg az Európa-bajnokságon.

Korábban az [origo]-ban:

Jó kezdés a kajak-kenu Eb-n

Ajánlat:

MKKSZ.hu