Vágólapra másolva!
Június 26. és 29. között rendezik Münchenben a cselgáncs-világbajnokságot. Az Olimpiai Csarnokban hét magyar versenyző áll a tatamira, két hölgy és öt férfi. A szakvezetés egy érem és két pontszerző helyezés elérését tűzte ki célul.

Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke szerint a müncheni világbajnokság az év meghatározó versenye. A viadal előtt rendezik a sportág kongresszusát, amelyen döntés születhet arról, hogy a világbajnokságokat nem kétévenként, hanem évenként rendezik.

Ebben az esetben, ha a Koreai Köztársaság elnyeri a felnőttverseny rendezési jogát, akkor visszalép a junior-vb rendezésétől, s Magyarország a novemberi Eb-t követően jövőre vb-t rendezhet. Ha a sportág anyagi gondokkal nem küszködik is, nem tobzódik a pénzben.

Az utolsó pillanatban Csizmadia Eszter bokája kifordult, nem indulhat a vb-n.

A magyar indulók, nők: Nagy Viktória, 20 éves, (52 kg), Bejczi Zsuzsa, 19 éves (57 kg) Férfiak: Csák József, 35 éves (66 kg), Illyés Miklós, 29 éves (73 kg), Kovács Antal, 29 éves (100 kg), Kanczler István (81 kg), Csizmadia Zoltán, 24 éves (+100 kg).

A tervek szerint Csák József utolsó világversenyén áll a tatamira, s utána - legalábbis válogatott szinten - visszavonul.

Thury Gábor

(SZTÁR Sport)

Korábban az [origo]-ban: