Vágólapra másolva!
Hét végén újabb fordulóra kerül sor a női tenisz Fed Cup versenysorozatában. A július 21-22-ei fordulóban Magyarország hazai pályán, Szegeden fogadja az izraeli együttest, s győzelem esetén biztosítja helyét a Világcsoportban.

Az idei Fed Cup világcsoportjában 16 "válogatott" csapott össze. Az április 28-29-i első fordulóban Magyarország Pozsonyban kikapott Szlovákiától, így az alsó régióban, a bennmaradás ellen kell harcolnia. A Mandula Petra, Kuti Kis Rita, Gubacsi Zsófia, Kapros Anikó összetételű csapat esélyesként fogadja Izrael csapatát. A vendégek legismertebb játékosa Anna Smashnova, rajta kívül Hila Rosen, Tzipora Obziler és Cheli Bargil alkotja a kvartettet. A szegedi Gellért Szabadidőközpont salakpályáján reményeink szerint hazai sikernek örülhetnek majd a nézők.

A bennmaradás a tétje a többi találkozónak is. Ausztria erős trióval (Schett, Schwartz, Wartusch) Neudorfban fogadja a Basuki vezette indonézeket. Venezuela a hazai Valenciában a horvátok ellen küzd, ahol Kostanic mellett a legismertebb név az edzőé. A szövetségi kapitány ugyanis az egykori kiváló teniszező, Goran Prpic. Falkenberg városában Svédország is esélyes a japánok ellen.

Ami a felső ágat illeti, a négy párharc győztese csatlakozik a már negyeddöntős négyeshez, azaz a tavalyi Fed Cup elődöntőjének résztvevőihez, Belgiumhoz, Csehországhoz, Spanyolországhoz és a címvédő Egyesült Államokhoz.

Franciország - Mauresmóval és Testuddel - Vittel városában fogadja az olaszokat, míg a Huber vezette németek Hamburgban mérkőznek meg az argentinokkal. A magyarokat búcsúztató szlovák hölgykoszorú a sérült Kurnyikovát nélkülöző, de Gyementyijeva, Lihovceva és Krasznoruckaja révén bombaerős oroszokat szeretné megleckéztetni, míg Ausztrália valószínűleg "begyűri" a Hingis, illetve Schnyder távollétében esélytelennek tűnő svájciakat.

Pincési László

(SZTÁR Sport)

Korábban az [origo]-ban:

A világcsoportban maradásért teniszeznek