Vágólapra másolva!
Az Umagban versenyző Sávolt Attila távollétében szerény reményekkel várja a magyar férfitenisz-válogatott a Dánia elleni Davis Kupa-mérkőzést. Az Euro-afrikai zóna II. csoportjának második fordulóbeli találkozóját péntektől vasárnapig Skagenben játsszák.

A magyar együttes - Taróczy Balázs csapatkapitány bemutatkozó meccsén - április végén Szegeden 5-0-ra győzött Monaco ellen, míg a dánok 3-2-re nyertek Írországban. A skageni összecsapás esélyese Dánia, hiszen azt a magyarok számára kedvezőtlen, keményborítású pályán rendezik. Ráadásul a hazaiak legrutinosabb teniszezője, a 28 éves Kenneth Carlsen a múlt héten elődöntős volt a 400 ezer dolláros füves pályás newporti tornán, miközben a magyar csapat tagjai (Kisgyörgy, Bardóczky, Veress) a 10 ezer dolláros budapesti ITF-future versenyen játszottak.

Legutóbb 1999 szeptemberében találkozott egymással a két együttes, a Római Teniszakadémián 3-1-es magyar siker született, ami az Euro-afrikai zóna I. csoportjába jutást jelentette. A mostani találkozó győztese szeptemberben a feljutásért mérkőzik a görög-örmény párharc továbbjutójával.

A két csapat tagjai (zárójelben a világranglista-helyezés):

Dánia:
Kristian Pless (egyes: 95., páros: 416.)
Kenneth Carlsen (282., - )
Patrik Langvardt ( - , 1495.)
Jonathan Pritzlau ( - , - )

Magyarország:
Kisgyörgy Gergely (467., 302.)
Bardóczky Kornél (673., 571.)
Veress Balázs (1247., - )
Köves Gábor ( - , 230.)

Mérleg: 4-3 Dánia javára.

Korábban az [origo]-ban:

Magabiztos győzelem Monaco ellen

Ajánlat:

Davis Kupa