Vágólapra másolva!
Az angol nyílt teniszbajnokság rendezői úgy döntöttek, hogy vasárnap folytatódik a férfi egyes elődöntője, és a női finálét is egy nappal a tervezett időpont után rendezik meg. Rafter tehát továbbra is ellenfélre, Henin és Venus Williams meg egymásra vár, mert esik és esik Wimbledonban.

A férfi egyes második elődöntője pénteken eső, majd sötétedés okán 5:7, 7:6, 6:0, 2:1-es Henman-vezetésnél szakadt félbe. Szombaton meg már Goran Ivanisevic 7:5, 6:7, 0:6, 7:6, 3:2-es előnyénél, egyenlített a szabadkártyával induló horvát fenegyerek. És vasárnap akár döntőbe is juthat - bár könnyen elképzelhető, hogy a hazai kedvenc, s 63 év után brit elsőségért harcoló Henman lesz a befutó, már ha egyáltalán be tudják végre fejezni egy-két napos elődöntőjüket.

Rafter pedig vár, hétfőig mindenképp. Amúgy Agassi felett aratott sikerével biztos, hogy öt év után új bajnokot avatnak Wimbledonban, s az is, hogy tíz hosszú esztendő elteltével nem lesz amerikai a döntőben (1991-ben a német Michael Stich és Boris Becker csatázott). Agassi 1992-ben nyert, honfitársa, Sampras meg a legutóbbi kilenc alkalomból csak egyszer nem (1996-ban a holland Krajicek verte a nem kiemelt amerikai Washingtont).

Még valami a Rafter-Agassi elődöntőről (ha már már nem történt azóta, azaz nem fejeződött be): az ötödik játszmában, 6:6-nál egy vonalbíró "beárulta" Agassit a játékvezetőnél, amiért trágár szavakkal kommentált egy labdamenetet - ez a túlbuzgóság pedig annyira feldühítette a kopasz amerikait, hogy nem tudott kelllőképp koncentrálni a folytatásra. Mindezt igazolandó a meccsvégi kézfogóra igyekezvén mérgesen a vonalbíró felé ütött egy labdát, rá nagyon nem jellemzően.

[origo]