Vágólapra másolva!
Szombaton dől el, hogy ki lesz az ausztrál Patrick Rafter ellenfele az angol nyílt teniszbajnokság férfi egyesének vasárnapi fináléjában, miután pénteken eső, majd sötétedés miatt nem fejeződött be a Tim Henman-Goran Ivanisevic elődöntő.

férfi egyes, elődöntő:
Henman (brit, 6.) - Ivanisevic (horvát) 5:7, 7:6 (8-6), 6:0, 2:1-nél félbeszakadt

A pályafutása első Grand Slam-döntőjéért küzdő hazai klasszis az első játszmában még nem találta ellenszerét a szabadkártyával induló, de korábban már három wimbledoni végjátékot elbukó Ivanisevic játékának. A balkezes horvát a lehető legjobb pillanatban, 6:5-nél három remek elütés révén elnyerte riválisa szerváját, s lépéselőnyhöz jutott. A folytatás is nagy csatát hozott, Henman 4:4-nél három breaklabdához jutott, de esélye sem volt azok értékesítésére. A rövidítés első felében Ivanisevic vezetett, de végül parádés megoldásokat bemutató ellenfele fordított.

Az egyenlítés hatalmas lendületet és önbizalmat adott Henmnannek, a harmadik szettet mindössze 16 perc alatt nyerte meg. A Wimbledonban eddig remek teljesítményt nyújtó Ivanisevicre ekkor rá sem lehetett ismerni, könnyű helyzetek sorozatát rontotta el, csak négy labdamenet hozta az ő sikerét.

A negyedik felvonásban 14 perc után eleredt az eső, és mivel sötétedésig nem állt el, a rendezők szombatra halasztották a befejezést.