Vágólapra másolva!
Alig érkezett vissza hamburgi klubjába a pályafutása elején tartó veretlen félnehézsúlyú profi bokszoló, Erdei Zsolt, máris utazik tovább. Mától egy hónapig Amerikában edzőtáborozik. Legközelebb augusztusban vagy szeptemberben lép ringbe, szerinte első komoly címmérkőzése, valószínűleg egy Európa-bajnoki összecsapás, jövő tavasszal lesz.

- Izomláz?
- Van. Hétfőn kezdtem el újra az edzéseket, kissé nehezen rázódom bele a munkába. Napi kétszer hajtok, szóval ismét meg kell szokni.

- Mire ez a nagy sietség? Alig volt szabadsága, hiszen június közepén bokszolt a Kisstadionban. Vagy tudni már, hogy mikor lesz a legközelebbi mérkőzése?
- Nincs abban semmi különös, hogy már megint edzek, mert a felvezető időszakban sok meccse van egy profi bokszolónak, tehát valamire mindig kell készülni. Hogy mikor lépek legközelebb ringbe, nem tudom, talán augusztusban vagy szeptemberben.

- Híre ment, hogy Amerikába utazik. Elképzelhető, hogy összejön ott egy mérkőzés?
- Nem. Arról van szó, hogy a fiatalabb Klicskónak, Vlagyimirnek lesz világbajnoki mérkőzése Las Vegasban, előtte tartanak ott egy hosszabb edzőtábort, és mivel megy Sdunek edző, megyek én is. Egy hónap elég hosszú idő, de nem árt a környezetváltozás.

- Megkapta már a kemény kritikát Sdunektől a júniusi meccs miatt? Mert ijesztő volt látni, milyen szépet bukfencezett hátra, amikor az a Gerasenko nevű ukrán állon vágta.
- Nem értékeltük ki azt a mérkőzést.

- Tegyük meg most! Hogyan is kapta azt a nagy ütést?
- Hát ráléptem egy aknára. Figyelmetlen voltam. Az a helyzet, hogy edzésen tizenhat unciás kesztyűket használunk, a meccsen viszont tízunciásat, szóval egy kicsit elszoktam a kisebb kesztyűtől, ezért aztán meglepett, hogy át tudott jönni az ütése a kezeim között. Eléggé fáradt voltam.

- Fáradtan kezdte a meccset?!
- Nem, nem. A bekapott ütéstől fáradtam el, egy ekkora pofon sokat kivesz az emberből.

- Pedig úgy tűnt, szinte fel sem veszi.
- Gyorsan átvészeltem, de attól az még igazi nagy pofon volt. Egy darabig azt sem tudtam, mit csinálok.

- Jól csinálta, az a lényeg. Az ember ki sem nézte volna az ellenfeléből, hogy ilyet is tud, legalábbis az igencsak negatív mérlege alapján azt gondolhattuk, hogy majd szépen eldől az első vagy a második menetben.
- Vigyázni kell ezekkel az ukránokkal meg oroszokkal, ezek mindig elég jók. Ez a srác is jobb sorsra érdemes, de hát rosszul menedzselik.

- És hogy áll az ön menedzselése? Sdunek három hete úgy nyilatkozott, hogy talán még az idén, de jövőre mindenképpen bokszolhat az Európa-bajnoki címért. Mondott azóta ennél többet is?
- Nekem egy szót sem. Szerintem jövő tavaszra érek be egy Európa-bajnoki meccsre.

Kósa Tamás

(Magyar Hirlap)