Vágólapra másolva!
Bodrogi László, a Crédit Agricole versenyzője nagy meglepetésre vereséget szenvedett a kerékpáros országos bajnokság mezőnyversenyében, a viadalt Szeghalmi Bálint (Team Cornix Pécs) vitatott körülmények között, 12 centi előnnyel nyerte.

A férfiak mezőnyében 57-en álltak rajthoz, ám a nehéz körülmények miatt csak 14-en érkeztek célba. A versenyzőknek 14 kört - összesen 176,4 km-t - kellett teljesíteniük a pécsi tó körül. Bodrogi a táv első részében négyperces hátrányba került, ám ezt ledolgozta, majd két körrel a vége előtt - már vezető helyen - bukott, és horzsolásokkal tele fejezte be a küzdelmet, amelyet minimális különbséggel vesztett el.

A drámai eseménysornak ekkor még nem volt vége, hiszen a Bodrogit rajthoz állító Crédit Agricole óvást nyújtott be a zsűrinek, miután szerintük Szeghalmi két körrel a vége előtt frissítőt vett magához, amit a szabályok nem engednek meg. Végül a bírák úgy döntöttek, hogy marad a pályán elért eredmény.

"Ilyen versenyen nem indulok többet, ahol nem tartják be a szabályokat. Hogy így is nyerni lehet, számomra intő példa" - nyilatkozta feldúltan Bodrogi.

A viadal után kiderült: a Crédit Agricole magyar versenyzője nem áll rajthoz a jövő szombaton kezdődő Tour de France országúti kerékpáros körversenyen. Ezt a francia csapat jelentette be. Bodrogi a gárda első számú tartalékja lesz, így csak sérülés esetén indulhat.

Eredmények, mezőnyverseny, 176,4 km:
férfiak:
1. Szeghalmi Bálint (Team Cornix Pécs) 4:40:18 óra
2. Bodrogi László (Crédit Agricole) azonos idővel
3. Szekeres Csaba (P-NIVO Betonexpress 2000 Kft. SE) a.i.

nők:
1. Király Mónika (MTE) 1:59:18 ó
2. Pulsfort Diana (Atlantis Casino) 2:07:46
3. Palotai Gabriella (BVSC) 2:09:50