Vágólapra másolva!
Kovács Katalin tudta, hogy Douchev-Janics Natasa nem fog szerb színekben versenyezni, Kozák Danuta pedig nem szeretne azzal foglalkozni, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kajakos visszatérne Magyarországra.

"Újabb fejezet? Én örülök Natasa visszatérésének" - mondta Kovács Katalin a Nemzeti Sportnak azt követően, hogy korábbi párostársa levélben jelezte a magyar szövetségnek, hogy szeretne ismét magyar színekben versenyezni. "Látják, én voltam az egyetlen, aki egy percig sem hitt abban, hogy elmegy, nekem lett igazam. Kár, hogy így kellett rájönnie arra, milyen Magyarországon kajakosnak lenni" - tette hozzá Kovács, aki korábban az [origo]-nak adott hosszú interjúban is azt nyilatkozta, hogy nem gondolta, hogy Janics elmegy.

Forrás: AFP/Francisco Leong
Kovácsnak igaza lett: Janics visszatért AFP/Francisco Leong

Fábiánné Rozsnyói Katalin, Janics korábbi edzője hétfőn kérdésünkre azt mondta, hogy szerinte Kozák Danuta se tudja majd legyőzni Janicsot, ha jól sikerül a felkészülése. A kétszeres londoni aranyérmes azonban nem foglalkozik ellenfele visszatérésével. "Edzőtáborban vagyok, így az internetről értesültem Natasa szándékáról. Mivel eddig is kizárólag a saját munkámra, az edzéseimre koncentráltam, ezután sem lesz másképp, tehát maximális erőbedobással folytatom a felkészülésemet, függetlenül attól, kik lesznek a vetélytársaim" - nyilatkozta Kozák Danuta.