Vágólapra másolva!
Fábiánné Rozsnyói Katalin és Janics Natasa szakításának körülményeiről sokáig egyik fél sem beszélt, mígnem az április óta Szegeden készülő Janics a minap megtörte a hallgatást, a sikeredző azonban továbbra is csak annyit mond, hogy volt versenyzője verziója nem fedi a valóságot. Rozsnyói nem olvassa az újságokat, mert úgy érzi, média elferdíti a nyilatkozatait - az [origo] videointerjújában saját szavaival fejti ki a véleményét.

"A Világkupa után nagyon örültem, hogy békén hagyták a csapatot és engem is. Újságot nem olvasok, mert nem az igazat írják meg. Amit az ember elmond, azt másképp látja vissza" - kezdte nyilatkozatát a több versenyzővel egyetemben nemrégiben saját bloggal jelentkező mesteredző, aki szerint tanítványai jól reagáltak a kialakult helyzetre, és ők is arra kérték, hogy ne foglalkozzon a sajtóban megjelentekkel.

Janics Natasával kapcsolatban úgy fogalmazott: azok után, hogy kilenc évig mindent megtett a sportoló sikeréért, méltánytalannak és embertelennek érzi a kétszeres olimpiai bajnok távozásának módját. Hangsúlyozta, versenyzői tudják az igazságot, hiszen jelen voltak a konfliktus kirobbanásakor, ami szerinte nem úgy történt, ahogy Janics elmesélte.

Janics verziója szerint egy edzésen a Paksy Tímeával, Kovács Katalinnal és Fazekas Krisztinával alkotott négyesük 500 méteren kikapott egy világbajnokokból álló kvartettől, ami miatt a foglalkozás végén Fábiánné kérdőre vonta őket. Janics kifejtette a véleményét, mire edzője őt nevezte meg a gyenge teljesítmény bűnbakjaként, ami annyira rosszul esett a kajakosnak, hogy otthagyta a többieket, összecsomagolt, és meg sem állt Szegedig.

Rozsnyói továbbra sem akarja ismertetni a saját változatát: "Befogjuk a szánkat, ne szólj szám, nem fáj fejem! Én azt mondom, ez egy jó taktika, nem törődünk vele."

A Janics-ügy kapcsán a médiában az utóbbi időbben többször is foglalkoztak a sokszor csak Kati néniként emlegetett tréner módszereivel, megemlítve, hogy a könyörtelen bánásmód miatt több versenyzője is elhagyta korábban, igaz, ők később nem közelítették meg azokat az eredményeket, amelyeket Rozsnyói irányítása alatt elértek.

"Az én feladatom a tervezés, és ha nem hajtatom végre azokat a dolgokat, amikre szükség van, akkor annak kudrac lesz a vége. Én meg nem szeretem a kudarcot" - mondta erre a zsinórban hatszor az ország legjobb edzőjnek választott szakember, aki saját bevallása szerint is csak ritkán enged a szigorból.


"Állítólag nehéz a természetem. Nekem nem nehéz a természetem, csak nagyon sok gondom van. A lányoknak csak az a gondjuk, hogy kajakozzanak, eredményt érjenek el, és bezsebeljék az érmeket, az én gondjaim viszont abból származnak, hogy hány emberre kell odafigyelnem."

Fábiánné a csütörtöktől vasárnapig tartó pontevedrai Európa-bajnokságon is tanulni szeretne, és mivel a világbajnokságot tartja a legfontosabb versenynek, elsősorban azt akarja felmérni, mennyit fejlődtek, hol tartanak a riválisok. "A lányok csinálják, mint a gép, amit kell, de alapjában véve én vagyok a sasszem" - jelentette ki.

Végül a közelmúlt viharos eseményeit, illetve az ezzel járó médiaérdeklődést a következőképpen összegezte: "Ez a felturbózott hajkurászás, ez a riporter teszem-veszem, újságírás ide-oda ártott a csapatnak, de úgy gondolom, le fog ez csendesülni."