Két magyarországnyian nézték az Eb-döntőt Franciaországban

Portugália-Franciaország eb döntő euro 2016 foci eb Ronaldo földön
PARIS, FRANCE - JULY 10: Cristiano Ronaldo (C) of Portugal is challenged by Patrice Evra (L) and Dimitri Payet (R) of France during the UEFA EURO 2016 Final match between Portugal and France at Stade de France on July 10, 2016 in Paris, France. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Franciaországban 20,8 millióan, a tévénézők 73 százaléka nézte a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság vasárnap esti döntőjét, amelyet Portugália 1-0-ra nyert meg hosszabbítással a házigazda franciákkal szemben – közölte az M6 országos tévécsatorna, amely tízéves nézettségi rekordot döntött meg.
Vágólapra másolva!

A Németország–Franciaország csütörtöki elődöntő is rekordot döntött, azt 19,2 millióan nézték, a tévénézők 68,8 százaléka.

A vasárnapi döntő több nézőt vonzott, mint az 1998-as hazai rendezésű világbajnokság döntője, amelyben Franciaország nyert 3–0-ra Brazília ellen. Akkor 20,6 millióan ültek a képernyő elé, és a tévénézők 75,6 százaléka kapcsolt a mérkőzésre.

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Laurence Griffiths

Az adatokba nem számolták bele azokat a nézőket, akik a helyszínen, a szurkolói zónákban vagy bárokban követték a döntőt, illetve a beIN Sports nevű fizetős sportcsatornán.