Ronaldo: Ez a kupa minden bevándorlóé

Portugália-Franciaország euro 2016 foci eb eb döntő
PARIS, FRANCE - JULY 10: Cristiano Ronaldo of Portugal kisses the Henri Delaunay trophy to celebrate after their 1-0 win against France in the UEFA EURO 2016 Final match between Portugal and France at Stade de France on July 10, 2016 in Paris, France. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)
Vágólapra másolva!
„Ez a kupa az összes portugálé, minden bevándorlóé, mindazoké, akik hittek bennünk” – jelentette ki Cristiano Ronaldo, a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon győztes portugál válogatott csatára.
Vágólapra másolva!

„Nem ilyen döntőt kívántam magamnak, nem tudtam pályán maradni, nagyon fájt a lábam” – utalt arra, hogy a franciák elleni, saint-denis-i döntőben a 25. percben le kellett őt cserélni. „De így is nagyon boldog vagyok” – tette hozzá.

A Real Madrid háromszoros aranylabdása arról is beszélt a beIN Sportnak nyilatkozva, hogy a torna eleje óta „a maga módján” végig igyekezett segíteni, vezérelni a csapatát. „Mindig jelen voltam” – szögezte le.

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Mike Hewitt

Ronaldo, akit az első félidő közepén hordágyon vittek le a pályáról, a hosszabbításra visszajött a kispad mellé, és a szövetségi kapitány mellett biztatta csapatát. Először akkor sírt, amikor kiderült, hogy nem tudja folytatni a játékot, másodszor viszont már örömkönnyekben tört ki, amikor a lefújást követően a kapitány és a társai ölelgették őt.

A válogatott védője, Cedric Soares elárulta, hogy a szünetben Ronaldo hihetetlen beszédet mondott nekik.

A döntő Éder lövésével, a 109. percben dőlt el.