Itt a cáfolhatatlan bizonyíték a portugál predátor valódi koráról

Renato Sanches, portugál válogatott, foci-Eb 2016
Renato Sanches az Eb egyik legnagyobb felfedezettje lett
Vágólapra másolva!
Végre lezárhatjuk a foci-Eb egyetlen igazán komoly visszhangot kiváltó "botrányát", miután egy portugál lap nemcsak kikérte, de nyilvánosságra is hozta Renato Sanches születési anyakönyvi kivonatát. Nincs itt semmi látnivaló.
Vágólapra másolva!

A botrányoktól mentes – ha eltekintünk az orosz huligánok marseille-i előadásától – foci-Eb egyetlen kisebb vihart kavaró esete az volt, amikor Guy Roux, a francia Auxerre csapatát 44 éven át irányító edző egy román tévéműsorban azt mondta, hogy a portugál válogatott új sztárja, Renato Sanches nem 18, "hanem 23 vagy inkább 24 éves".

Renato Sanches az Eb egyik legnagyobb felfedezettje lett Forrás: NurPhoto/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

Szinte azonnal megindultak a találgatások, hogy akkor hány éves játékost is igazolt májusban 80 millió euróért a Bayern München? Most azonban minden találgatást be lehet fejezni, ugyanis a portugál

Diário de Notícias nevű lap kikérte Renato Sanches születési anyakönyvi kivonatát, és közzé is tette.

Azon pedig az áll, hogy az érintett 1997. augusztus 18-án született, azaz a jövő hónapban lesz 19 éves.

Renato Sanches születési anyakönyvi kivonata az Amadora-Sintra kórházból (Forrás: Diário de Notícias) Forrás: Origo

A találgatások annak ellenére is napokon át folytak, hogy a portugál sajtó már régen megoldottnak tekintette az ügyet, miután világossá vált, hogy a kis Renato dokumentumait a szülei válása miatt regisztrálták csak 2002-ben. Majd egy videófelvétel is napvilágot látott, amiben egy 13 évesnek látszó 13 éves nyilatkozott a Benfica akadémiáján.

A dolog egy érdekes szála, hogy már Guy Roux is "hozott anyagból' dolgozott, a Renato Sanches-ügyet ugyanis a Benfica legnagyobb honi riválisa, a Sporting indította el, amikor a klub elnöke,

Bruno de Carvalho vádaskodó nyílt levelet írt,

amiben megkérdőjelezte a lisszaboni rivális tehetségének életkorát. De Carvalho azt állította, hogy kikérte a kórházból Renato Sanches születési papírjait, azonban éppen a klub szurkolói bizonyították rá, hogy hazudott.

A lényeg: Renato Sanchez valóban 18 éves, azaz

továbbra is ő a legfiatalabb portugál futballista, aki nagy tornán pályára lépett,

a legfiatalabb játékos, aki Eb-n egyenes kieséses szakaszban gólt szerzett (Lengyelország ellen a negyeddöntőben), és ő lesz a legfiatalabb Eb-döntős is ma este.