Ronaldo szerint a franciák az esélyesek, de Portugália fog nyerni

Cristiano Ronaldo
Vágólapra másolva!
A portugál sztár a finálé előtt nyilatkozott az UEFA honlapjának. A hazai pálya a franciák mellett szól, de nem ígér könnyű meccset Griezmannéknak.
Vágólapra másolva!

Cristiano Ronaldo a karrierje második Eb-döntőjére készülhet, azonban most egészen más a szituáció, mint 2004-ben volt. Akkor hazai pályán mindenki győzelmet várt a portugál csapattól az esélytelennek tartott Görögországgal szemben, míg ezúttal éppen a portugálok okozhatnak meglepetést az abszolút favoritnak tekintett házigazdákkal szemben.

Lemásolnák őket Forrás: AFP/Soriano/Fife

A portugál válogatott csapatkapitánya szerint is a franciák a torna esélyesei.

„Hazai pályán játszanak, ami nagy előny számukra – mondta. – Mögöttük van az egész ország, mindenki nekik szurkol.

– figyelmezteti Ronaldo azokat, akik esetleg elbíznák magukat.

A tornán eddig három gólt szerző sztár biztos benne, hogy felkészülten futnak ki vasárnap este a Stade de France gyepére, és hogy nehéz lesz őket legyőzni.

Nem úgy van az!

„Még senkinek sem sikerült legyőznie bennünket ezen a tornán, és remélem, hogy a franciáknak sem fog ez összejönni. Egy biztos, mégpedig az, hogy mindkét csapatra nehéz meccs vár."

Ronaldo azt is elmondta, hogy habár klubjaival minden elképzelhető trófeát megnyert, a legfontosabb dolog még hiányzik a karrierjéből.

Mintha viccelne, pedig nem Forrás: AFP/Francisco Leong

„Fantasztikus dolog lenne, ha egy nagy tornát nyernék a portugál válogatottal. Mindig is erről álmodtam. Hiszek benne, hogy sikerülhet, ahogy a csapattársaim, a szakmai stáb és minden portugál is hisz benne.

Vasárnap először fog Portugália egy nagy tornát megnyerni

– jelentette ki határozottan.

Szerénykedik

Ronaldo számára számos rekordot hozott ez a torna. Ő az egyetlen, aki négy Eb-n lépett pályára, és aki két elődöntőben is gólt tudott szerezni. Övé a legtöbb Eb-meccs rekordja is,

és utolérte Michel Platinit az Eb-gólok számában, mindketten kilencnél járnak,

de a francia már biztosan nem gyarapítja az 1984-es tornán összehozott mennyiséget. Ronaldót azonban ezek a dolgok izgatják most a legkevésbé.

„Ezek a dolgok jönnek maguktól, próbálok nem a hatásuk alá kerülni. Ez mind szép, de semmi több. Fiatal vagyok, és erős, úgyhogy csak arra koncentrálok, hogy továbbra is sikeres legyek."