Király: Többször próbáltam elhagyni a szürke nadrágot

Király Gábor, D. Tóth Kriszta
Vágólapra másolva!
Mit gondol Király Gábor Cristiano Ronaldóról? Miért ragaszkodik Szombathelyhez? És mi van a babonákkal? D. Tóth Kriszta kocsijában ült a magyar válogatott kapusa.
Vágólapra másolva!

"Rövidnadrágban is védtem többször a húsz év alatt, de egyszerűen nem volt olyan komfortos az érzés. És ha nem olyan komfortos, akkor az már nem én vagyok" – mondta többek között Király Gábor D. Tóth Krisztának az Elviszlek magammal nemrég felvett különkiadásában a nadrágkérdésről.

Forrás: YouTube

Az Eb mind a négy magyar meccsén végig védő kapus nemcsak arról beszélt a majdnem egyórás videóban, hogy párszor "megpróbálta elhagyni" egyes babonáit, így a szürke tréningnadrágot, hanem arról is, hogy számára a mozgalmi jelképpé vált ruhadarab továbbra is ugyanolyan, mint egy focicipő vagy egy kesztyű.

– tette hozzá.

Szombathely különleges város, kicsit kiesik mindenhonnan, de az emberek nagyon lokálpatrióták – mondta arra a kérdésre, hogy nem gondolt-e arra: a megkeresett pénzéből élhetne valahol máshol is. Amúgy sem kenyere a rongyrázás: mesélt például arról, milyen volt, amikor valamelyik külföldi csapatánál egy Minivel állt be a parkolóba a játékostársai Bentley-jei meg Aston Martinjai közé.

A portugál válogatottat szerda este az Eb-döntőbe juttató Cristiano Ronaldóról azt mondta, nagyon elismeri, "mert ő nem egyszerűen tehetséges, hanem munkamániás is. Azokat az izmokat fel kell építeni. Amikor Angliában játszottam, tudtam, hogy edzések után többször kint marad, hogy labdás sprintekkel tökéletesítse magát."

Bármilyen furcsa, Király Gábor nem nézi az Eb-t, és nemcsak ezt, a többit sem. "Nekem az a két-három hét az az időszak, amikor tudok pihenni" – magyarázta.