Dárdai: A Fradi-pályán senkitől sem kell megijedni

Dárdai Pál magyar válogatott labdarúgó és edző
2016.05.08.
Dárdai Pál magyar válogatott labdarúgó és edző 2016.05.08.
Vágólapra másolva!
Az első Eb-elődöntőt elemezgetve Dárdai Pál arról is beszélt, milyen ellenfél lesz a most döntőbe jutó portugál válogatott a magyaroknak a vb-selejtezőkön. Meg néhány berlini kulisszatitkot is elárult. Azt tudta, hogy Daridát részletre vette a Hertha, Kalou pedig maga csöngetett be?
Vágólapra másolva!

"Szerintem a magyar csapatnak ezzel az önbizalommal úgy kell nekimennie a vb-selejtezős csoportnak, hogy tovább akar jutni. Van összefogás, közönség, jó hangulat, ezt a pozitív dolgot tovább kell vinni" – mondta Dárdai Pál a Coca-Cola videóbloggereinek a Wales-Portugália Eb-elődöntő után.

Dárdai nincs elájulva a portugál válogatottól Fotó: Polyák Attila - Origo


A Hertha vezetőedzője szerint mivel a portugáloknak is van pár idősebb játékosuk, tehát kicsit újra kell építeni a csapatukat, egyébként is, "itthon, a Fradi-pályán senkitől sem kell megijedni, győzelemre kell majd játszani". A cél a sikeres Eb-szereplés után a továbbjutás kell, hogy legyen, ha nem is feltétlenül az első helyen, de másodikként, pótselejtezőn.

Kipurcantak a végére

A szerda esti elődöntőről azt mondta, volt egy olyan érzése előtte, hogy simán továbbmennek a portugálok, mert amikor fáradnak az olyan játékot játszó csapatok, mint Wales és Izland, akkor "azért kipurcannak a végére". "A magyar csapat is a belgák ellen már kevesebbet tudott fizikálisan nyújtani. Ez van, amikor az adrenalin, a lelkesedés kicsit visszaesik, és marad a technikai tudás" – magyarázta Dárdai Pál.

1:35-től elemez Dárdai:


"Ha a portugálok vezetnek, nem olyan egyszerű ellenük játszani. Amikor mi játszottunk velük, akkor is mindig mi rúgtuk a vezető gólt. Ez a meccs akkor lett volna más, ha Wales tud vezetni vagy legalább gyorsan egyenlíteni. A walesi csapatban azért Bale-en kívül sokan nem próbálnak futballozni, mindent egyedül csinált ez a manus, le a kalappal. Ekkora szívvel egy ilyen hosszú szezon után:

– mondta Dárdai.

A magyar válogatott volt szövetségi kapitánya úgy látja, a portugálok megérdemelték a győzelmet. "Szépen lassan kezdenek magukra találni, talán most játszottak a legjobban, a walesieknél sokat nem volt a labda". Ettől azonban még igaz, hogy "míg az egyik oldalon lemennek a döntők, a másik ágon meg becsordogált a portugál csapat" – tette hozzá.

Gareth Bale a portugálok ellen Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Clive Rose


A Bayernbe 35 millió euróért igazoló Renato Sanches apropóján néhány berlini kulisszatitkot is elárult. "Én, ha játékost nézek, maximum 3,5 millió euróért tudok vásárolni.

(...) Amikor egy csapat ennyi pénzért vesz játékost, sokszor irigykedem. (...) Salomon Kalou is úgy került ide, hogy ő jelentkezett be, mert kinézte magának a várost és a klubot".

A legnagyobb meglepetésnek Wales és Izland szereplését nevezte, megjegyezve, hogy "ebben azért benne van, hogy a topjátékosok ki vannak facsarva a tornákra".

A cikk megjelenését a Coca-Cola támogatta.