Dupla gázsiért marad Londonban az Eb-n leégő PL-gólkirály

harry kane anglia foci eb
Nizza, 2016. június 27. Az angol Harry Kane a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Anglia – Izland mérkőzésen Nizzában 2016. június 27-én. (MTI/EPA/Peter Powell)
Vágólapra másolva!
Harry Kane újabb ötéves szerződést írt alá a Tottenhamnél, és már nem „minimálbérért” fogja rugdosni a gólokat.
Vágólapra másolva!

Öt évre szóló szerződést írt alá az angol bajnokság legutóbbi szezonjának ezüstérmesével, a Tottenham Hotspurrel a 16-szoros angol válogatott, Harry Kane. A klub akadémiáján nevelkedő 22 éves válogatott csatár ügynöke már fél éve rebesgette, hogy a kontinens elit klubjai - köztük első sorban a Real Madrid - szeretné megkaparintani az elmúlt bajnoki szezonban 25 gólt vágó támadót.

Harry Kane alig akarja elhinni, hogy vele ilyen dolgok történhetnek Forrás: MTI/EPA/Peter Powell

A Spurs az új szerződéssel lezártnak tekinti ezt a témát, ráadásul meg is duplázták Kane fizetését, aki így már nem – PL-szinten – nevetséges 50 ezer fontot (kb. 18,5 millió Ft) fog keresni hetente, hanem

100 ezret, amivel a londoni klub legjobban fizetett játékosa lesz.

Viszont még így is nagyon messze van a Premier League 200-300 ezer fontot kereső éllovasaitól.

Érdekesség, hogy Kane 2014 augusztusa óta már a harmadik szerződését írta alá, az előzőt például éppen idén februárban, akkor emelték 35-ről 50 ezer fontra a gázsiját. Persze a mostani 100 ezer fontos fizetés

aligha fogja elriasztani az igazán pénzes vevőket,

akik könnyedén ígérnek rá egy ilyen fizetésre, és feltehetően a 40 millió euróra taksált piaci értéke sem riasztja el őket.

Kár volt érte

Kane ázsióját a jelek szerint nem csökkentette az Európa-bajnoki blama, amiből jelentős mértékben kivette a részét.

A legrosszabb nap:

A nyolcaddöntőben az Izlandtól elszenvedett 2-1-es vereséggel búcsúzú harmatgyenge angol válogatottban is az egyik leggyatrább teljesítményt nyújtotta, nem hogy gólt nem lőtt, de olykor egészen nevetségessé tette magát.