Magyar Eb-hőst igazolt a Fradi Lengyelországból

magyarország-portugália euro 2016
Portugal's defender Eliseu (L) vies with Hungary's forward Gergo Lovrencsics during the Euro 2016 group F football match between Hungary and Portugal at the Parc Olympique Lyonnais stadium in Decines-Charpieu, near Lyon, on June 22, 2016. / AFP PHOTO / Attila KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A Ferencváros leigazolta az Európa-bajnokságot megjárt, a Lech Poznannal lengyel bajnok és lengyel Szuperkupa-győztes szélsőt, Lovrencsics Gergőt.
Vágólapra másolva!

A 27 éves futballista négyéves lengyelországi karrierje alatt bajnoki címet és lengyel Szuperkupát is nyert csapatával, emellett begyűjtött két lengyel bajnoki ezüstöt és kétszer bejutott a Lengyel Kupa döntőjébe, a tavalyi idényben pedig az Európa Liga csoportkörében is szerepelt.

Lovrencsics a franciaországi Európa-bajnokságon a Portugália elleni 3-3-as döntetlen és a Belgium elleni nyolcaddöntő (0-4) alkalmával is kezdőként lépett pályára a magyar válogatottban.

A portugálok ellen kezdő volt Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Gera Zoltán, Nagy Ádám, Pintér Ádám, Böde Dániel, Dibusz Dénes és Stanislav Sesták mellett így Lovrencsics Gergő a hetedik olyan játékosa a Fradinak, aki ott volt a jelenleg is zajló Eb-n, miközben Cristian Ramírez a Copa Américán játszott - emlékeztet a Fradi.hu.

Lovrencsics első ferencvárosi nyilatkozata:

"A magyar bajnok és kupagyőztes Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében szeretne szerepelni, nekem is ez a legnagyobb célom. Az Európa Liga csoportkörében már pályára léptem, most a BL lenne a következő lépcsőfok, de tudom, nagyon sokat kell még dolgozni ezért" - nyilatkozta Lovrencsics a Fradi TV-nek.

"Úgy építettem fel a karrieremet, hogy mindig lépcsőfokról lépcsőfokra haladjak. Ez most a Ferencváros volt, mivel a Lech Poznannal nem sikerült elérnünk a Bajnokok Ligáját. Ha ott maradok, akkor visszaléptem volna, a Fradival viszont a BL-ben tudok játszani. Magyarország legerősebb csapatába érkeztem, nem kérdés, ez előrelépés a karrieremben" - tette hozzá.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

"A csapatnál mindenkihez fűz valami kis kapcsolat. Vagy egy csapatban játszottunk, vagy ellenfélként találkoztunk.

Nekem mindig is a csapat sikeressége volt a legfontosabb. Ha ehhez gólokkal, gólpasszokkal tudok hozzájárulni, akkor még boldogabb leszek."

Oliver Hüsing és Marco Djuricin után Lovrencsics Gergő az FTC idei harmadik igazolása.

Névjegy

Születési idő, hely: 1988. szeptember 1., Szolnok
Poszt: szélső
Nemzetiség: magyar
Korábbi klubjai: Budafok (2006-2008), PMFC (2008-2011), Lombard Pápa (2011/12), Lech Poznan (2012/13 – kölcsönben), Lech Poznan (2013-16)
Sikerei: lengyel bajnok (2015), Lengyel Szuperkupa-győztes (2015), Eb-résztvevő
Válogatottság: 14/1