Juhász Roland nem lesz többé magyar válogatott

Juhász Roland, foci
This UEFA handout image taken on June 25, 2016 in Toulouse shows Hungary's defender Roland Juhasz attending a press conference on the eve the Euro 2016 football match Hungary against Belgium. Handout / UEFA / AFP
Vágólapra másolva!
Élete talán legnehezebb döntését hozta meg Juhász Roland: a bravúros Eb-szereplés után befejezi a válogatottkarrierjét. A Videoton védője kikérte a családja és a barátai véleményét is, majd Bernd Storck szövetségi kapitányt tájékoztatta elsőként az elhatározásáról.
Vágólapra másolva!

Juhász Roland 94 mérkőzésen lépett pályára a magyar csapatban, ezzel – Király Gábor és Bozsik József mögött – jelenleg harmadik az örökranglistán.

"Rengeteg megható gesztus és kedves szó fogadott itthon, nem tagadom, boldoggá tett, hogy ekkora szeretettel díjazták az Eb-szereplést a magyar emberek. Volt kis idő, hogy átgondoljam a jövőmet, leülepedett bennem az a sok pozitív visszajelzés, amit kaptam. Kikértem a családom és a barátaim véleményét, és arra jutottam: le kell zárnom egy fontos fejezetét az életemnek."

Forrás: Instagram/Juhász Roland

"Találkozót kértem Bernd Storcktól, és tájékoztattam a jövőmmel kapcsolatos elképzelésemről. Eljön a pillanat, amikor az ember kénytelen ésszerű döntést hozni, az addigi karrierjét teszi kockára, ha nem képes reálisan értékelni a helyzetét.

Storck úr is logikusnak tartotta a lépésem, elfogadta a döntést, és a támogatásáról biztosított" – idézte az F-Group menedzseriroda közleménye a kiváló védőt.

2007-ben bombagólt lőtt a világbajnok olaszoknak:

"Lehetetlen néhány mondatban összefoglalni a 12 éves válogatott-pályafutásomat, 94 meccset játszottam a nemzeti csapatban,

és a labdarúgásunk tovább fejlődik majd, s visszakerül az európai élmezőnybe."

Belgiumban ikon volt

Juhász Roland nyolc évig az Anderlecht légiósa volt. A belga voetbalkrant.com szakírója, Johan Walckiers a magyar-belga Eb-nyolcaddöntő előtt így nyilatkozott az Origónak a védőről. "Az Anderlecht története egyik legnagyobb hibáját követte el, amikor Juhásztól megvált 2013-ban. Számomra ő az igazi védő megtestesítője. Rendben, nem fog 60 méteres passzt adni a támadóknak, de nagyon jól védekezik, és kiválóan fejel. Ráadásul pontrúgások után egészen gólerős."

"Szerencsésnek érzem magam, mert igaz barátokat szereztem a válogatottban, példaképekkel játszhattam együtt, mi több, voltak meccsek, amikor a legjobb barátaimmal, Torghelle Sanyival, Czvitkovics Petivel, Huszti Szabival, Fülöp Marcival, Németh Krisztiánnal és Feczesin Robival a pályán küzdhettem címeres mezben. Felejthetetlen emlékekkel gazdagodtam,

vagy a világbajnok olaszok elleni győzelmünkre – a franciaországi Eb-ről nem is beszélve."

Forrás: AFP/UEFA

"Rengeteg embernek mondhatnék köszönetet, de én most a szurkolókat emelem ki, nekik hála a karrierem legcsodálatosabb élménye koronázta meg a válogatottban töltött éveimet. Mostantól a klubomra koncentrálok, a Vidivel szeretnék maradandót alkotni a magyar és a nemzetközi porondon, de természetesen a válogatott a jövőben is ugyanolyan fontos lesz számomra, mint volt az elmúlt 12 évben. Szurkolok a fiúknak, hiszem, hogy a vb-selejtezőkön megint büszkék lehetünk a csapatra!"

Szavazzon!

Ön szerint jól döntött Juhász Roland?

Idén januárban Juhász Roland így nyilatkozott a DigiSportnak:

Juhász Roland portréja

Született: 1983. július 1., Cegléd
Posztja: középhátvéd
Válogatottbeli mezszáma: 23
Válogatottság/gól: 94/6
Első válogatott mérkőzése: 2004. április 25, Zalaegerszeg, Magyarország-Japán 3-2, barátságos mérkőzés
Utolsó válogatott mérkőzése: 2016. június 26., Toulouse, Belgium-Magyarország 4-0, Európa-bajnoki nyolcaddöntő
Jelenlegi klubja: Videoton FC (2013-)
Korábbi klubjai: MTK Budapest (1999-2005), BKV Előre (2002), RSC Anderlecht (2005-2013)
Legnagyobb sikerei: kétszeres magyar bajnok (2003, 2015), Magyar Kupa-győztes (2000), magyar Szuperkupa-győztes (2003), háromszoros belga bajnok (2006, 2007, 2010), Belga Kupa-győztes (2008), belga Szuperkupa-győztes (2006, 2007), kétszeres Magyar Aranylabda-díjas (2009, 2011), az év legjobb magyar labdarúgója (2008, 2009, 2014).