Kassai csak a walesiekben bízhat egy angol lap szerint

Horizontal
Hungarian referee Viktor Kassai shows a yellow card to Italy's midfielder Stefano Sturaro during the Euro 2016 quarter-final football match between Germany and Italy at the Matmut Atlantique stadium in Bordeaux on July 2, 2016. / AFP PHOTO / GEORGES GOBET
Vágólapra másolva!
A Telegraph úgy tudja, csak akkor vezeti Kassai Viktor az Eb-döntőt, ha a walesi válogatott kiüti Portugáliát. Egyébként Mark Clattenburg fog fújni.
Vágólapra másolva!

Ha Wales nem jut be az Európa-bajnokság döntőjébe, akkor az angol Mark Clattenburg fogja vezetni a döntőt – írja a Telegraph brit napilap internetes kiadása.

Clattenburg reklamáló horvát játékosok között Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Michael Steele

Az újság arról nem ír semmit, hogy ezt a feltételezését mire alapozza, csak annyit említ meg, hogy az eddigi legjobb szezonját futó Clattenburgöt – ő fújt a Bajnokok Ligája és az angol FA-kupa idei döntőjében is – nagyon nagyra értékeli az UEFA bírófőnöke, Pierluigi Collina.

Ez utóbbi kétségkívül igaz lehet, ugyanis

Collina személyesen kérte az angol szövetséget,

hogy Clattenburgöt küldje az Eb-re az eredetileg kiválasztott David Elleray helyett.

Ha viszont Wales túljut Portugálián is, akkor Clattenburg aligha bíráskodhat a döntőben, mert a szokásoknak megfelelően brit bírót nem delegálnak olyan meccsre, ahol az egyik fél az Egyesült Királyság valamelyik állama (a Wales–Észak-Írország nyolcaddöntőt viszont minden további nélkül vezethette). Ez esetben a Telegraph szerint is Kassai lenne a befutó.

Kassaié volt a francia–román nyitómeccs Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Peter Kneffel

Mindenesetre annak fényében, hogy az UEFA rábízta a legfontosabb negyeddöntőt (Németország–Olaszország), és gyakorlatilag hiba nélkül hozta le, Kassainak jó esélye van arra, hogy övé legyen az Eb utolsó meccse.