Ki nem találná, melyik klub adja a második legtöbb Eb-elődöntős focistát

Király Gábor
Budapest, 2014. november 14. Király Gábor kapus a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Magyarország - Finnország találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2014. november 14-én. A mérkőzést a magyar válogatott nyerte 1-0-ra. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Angliában azt írják, Alan Pardew-nek kellene lennie az új kapitánynak, mivel a Crystal Palace adja a második legtöbb Eb-elődöntős labdarúgót.
Vágólapra másolva!

A listát a Bayern München vezeti nyolc labdarúgóval, a Crystal Palace - Király Gábor és Torghelle Sándor exklubja - a második helyezett öt játékossal.

Egykoron Király Gábor is a Crystal Palace-ban védett Forrás: Getty Images/2006 Getty Images/Phil Cole

A london csapat három játékosa, Jonny Williams, Joe Ledley és a kapus Wayne Hennessy egyaránt Wales válogatottját erősíti - írja a Telegraph. Yohan Cabaye és Steve Mandanda eddig nem kapott túl sok esélyt a bizonyításra a francia keretben, de ők is elmondhatják magukról, hogy - minimum - Eb-elődöntőig jutottak.

A Palace most igazolta le Mandandát a Marseille-től, de megszerezte Andros Townsendet is, és újabb ajánlatot készül tenni a liverpooliak belga játékosáért, Christian Bentekéért. A Vörösök 25 millió fontra nemet mondtak.

A legtöbb Eb-elődöntős játékost adó klubok toplistája Forrás: Telegraph

Az Eb-re egyébként a Premier League delegálta a legtöbb játékost, és érdekes, hogy a BL-döntőben egyeduralkodó spanyolok ligájából csak 34 játékos volt vagy van ott Franciaországban - ennél még a török bajnokság is eggyel több focistát küldött a tornára.

A Crystal Palace-t az előző szezonban FA-kupa-döntőig vezető Alan Pardew az angol lapok szerint esélyes az angol kapitányi posztra, és a trénert érdekli is a feladat, de még nem most.

- írta a Daily Mailben írt jegyzetében. “Megvan bennem az ambíció, hogy egyszer a válogatottal dolgozzak - de még nem most. Komoly munkám van a Crystal Palace-nál, és egy fontos nyári felkészülés előtt állunk. Néhány komoly játékosra már kivetettük a hálónkat, szeretném a csapatot tovább építeni."