Courtois nekirontott edzőjének

Vágólapra másolva!
Már az öltözőben elmondta markáns véleményét Thibaut Courtois, a belga futballválogatott kapusa, aki edzői hibának állította be azt, hogy csapata sima 3-1-es vereséget szenvedett Walestől, és nem jutott be az Európa-bajnokság legjobb négy csapata közé.
Vágólapra másolva!

„Olyan lehetőség előtt álltunk, amelyre lehet, hogy soha többet nem lesz példa. Elbuktunk, én pedig elmondtam a véleményem Wilmotsnak az öltözőben” – dühöngött Thibaut Courtois a Wales ellen 3-1-es elveszített negyeddöntő után. Hozzátette, a szövetségi kapitánynak magának kell levonnia a konzekvenciákat a folytatást illetően.

„Sajnos ugyanazt a taktikát követtük, amit az olaszok ellen, és ugyanúgy pórul jártunk. Fiatal, intelligens csapatunk van, akiknek még sok idejük lesz együtt játszani. De óriási csalódás, hogy kiestünk, mert ezen az Eb-n aranyesélyeink voltak” – tette hozzá.

Csak később dönt a belga edző

Wilmots megvédte a taktikáját, azt mondta, valóban arra készült, hogy 3-5-2-es formációt játszasson csapatával. De szerinte a játékosok kommunikációjával is nagy bajok voltak.

"Azt hiszem, jó volt az elképzelésünk, és még a második félidő elején is uraltuk a játékot. Aztán bekaptuk a második gólt, aminek nem lett volna szabad megtörténnie, majd 2-2 helyett jött a harmadik találat. Az esélyesek között számoltak velünk, de túl sok hibát követtünk el egy kiváló ellenféllel szemben” – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Wilmots.

Arra azonban nem kívánt érdemben reagálni, marad-e kapitány, vagy sem. „Már jeleztem, hogy a döntést az Eb után fogom meghozni, egy ilyen adrenalinban dús mérkőzés után nem szeretnék erre reagálni” – mondta.

Wilmots nem mágus

Azt viszont nem tagadta, a sérült Jan Vertonghen és az eltiltott Thomas Vermaelen nagyon hiányzott. "Nem vagyok mágus, nem lehet hirtelen a semmiből elővenni tapasztalt helyetteseket.

Szerencsétlenek voltunk már az Európa-bajnokság előtt is, hogy Vincent Kompany és Nicolas Lombaerts megsérült, ehhez jött hozzá Vertonghen sérülése. Az előző három meccsünkön nem kaptunk gólt, most viszont buta hibákat követtünk el. Lehet a félelem vagy a fiatalság számlájára írni, de a felelős én vagyok.”

Courtois szókimondó véleményéhez csak annyit fűzött hozzá, a kapus egy gyengébb klubszezon után nagyon vágyott az Eb-trófeára, ezért volt ennyire csalódott.