Körbeússza Izlandot az olimpiai bajnok, ha Eb-t nyernek az északiak

Yannick Agnel
Vágólapra másolva!
A francia Yannick Agnel tette az elhamarkodott ígéretet, amire az izlandiak csak annyit mondtak: lehetséges, csak jó időpontot kell választani.
Vágólapra másolva!

A 200 méteres férfi gyorsúszás londoni olimpiai bajnoka, a francia Yannick Agnel a Twitteren tett egy meglehetősen ridegnek tűnő fogadalmat, miszerint ha Izland megnyeri az Európa-bajnokságot, ő nem lesz rest, és körbeússza a szigetországot.

Agnel nagyszerű úszó, ez nem is vitás, de ide azért "nagyobb hajó fog kelleni" az ő 50-es medencében remekül működő tempóinál. A sziget partvonala ugyanis 2008 km, és egy kedves twitterező máris kimatekozta neki, hogy a táv

3 km/h-s átlagsebességgel 28 nap alatt tehető meg

- persze csak akkor, ha megállás nélkül úszik. Más valaki azt írta a vállalkozó kedvű franciának, hogy egy bögre forró csokival fogja várni a célba érés helyén.

A vasárnap Saint Denis-ben Franciaország ellen negyeddöntőző izlandiak csütörtöki sajtótájékoztatóján is szóba került Agnel fogadalma, a tréfára mindig kapható északiak pedig nem is hagyták levegőben a magas labdát.

"Habár megvalósítható a terv, de én nem ajánlom - mondta Heimir Hallgrimsson, az izlandiak szövetségi kapitányának, Lars Lagerbacknek a segítője. -

Jó tanács egy remek embertől. Az Izland környéki vizek ugyanis a legforróbb nyári hónapban (nagyjából most) is átlagosan 10-15 fokosak, az év legnagyobb részében pedig 0 fok körül állandósul ez a hőmérséklet. Ezért is írja azt egy útikönyv, hogy

A nyolcaddöntő legnagyobb meglepetését okozó, Angliát 2-1-es győzelemmel búcsúztató Izland aktuális oddsza a végső győzelemre a kezdeti 100/1-hez után ma már 33/1-hez - ami már nagyon is óvatosságra kellene, hogy intse azokat, akik különböző hangzatos fogadalmakba spannolják magukat. A Franciaország-Izland negyeddöntőt vasárnap (július 3.) 21 órától rendezik a Stade de France-ban.