Társoldalunk:

Lemondott a címvédő edzője

2016.07.01. 07:15

Vicente del Bosque csütörtökön este bejelentette, hogy lemond a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

A 65 éves edző a spanyol állami rádió sportcsatornájának egyik csütörtöki műsorában mondta el, hogy hamarosan távozik posztjáról, és a döntését már be is jelentette Ángel María Villarnak, a spanyol szövetség elnökének.

Del Bosque úgy fogalmazott: július 31-én, amikor lejár a szerződése, távozik a válogatott éléről, de a továbbiakban is szívesen segíti a nemzeti csapatot a tanácsaival, ha igényt tartanak rá.

A 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnok spanyol válogatott a második helyen jutott tovább a franciaországi Európa-bajnokság D csoportjából, majd a nyolcaddöntőben 2-0-ra kikapott Olaszországtól. Del Bosque a 2008-as kontinenstorna után vette át a csapatot Luis Aragonéstől, és a távozása már a 2014-es brazíliai világbajnokság után is szóba került, amikor együttese nem jutott tovább a csoportjából.

Vicente Del Bosquének lejárt a szerződéseForrás: AFP/Valery Hache

A spanyol sportsajtó értesülései szerint Joaquín Caparrós és Francisco Jémez Martín a két esélyes a kapitányi tisztségre. Előbbinek jelenleg nincs csapata, utóbbi pedig a Granada vezetőedzője.