Lemondott a címvédő edzője

Spanyolország-Törökország euro 2016 foci eb
Spain's coach Vicente Del Bosque (R) instructs his players during the Euro 2016 group D football match between Spain and Turkey at the Allianz Riviera stadium in Nice on June 17, 2016. / AFP PHOTO / Valery HACHE
Vágólapra másolva!
Vicente del Bosque csütörtökön este bejelentette, hogy lemond a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.
Vágólapra másolva!

A 65 éves edző a spanyol állami rádió sportcsatornájának egyik csütörtöki műsorában mondta el, hogy hamarosan távozik posztjáról, és a döntését már be is jelentette Ángel María Villarnak, a spanyol szövetség elnökének.

Del Bosque úgy fogalmazott:

július 31-én, amikor lejár a szerződése, távozik a válogatott éléről,

de a továbbiakban is szívesen segíti a nemzeti csapatot a tanácsaival, ha igényt tartanak rá.

A 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnok spanyol válogatott a második helyen jutott tovább a franciaországi Európa-bajnokság D csoportjából, majd a nyolcaddöntőben 2-0-ra kikapott Olaszországtól. Del Bosque a 2008-as kontinenstorna után vette át a csapatot Luis Aragonéstől, és a távozása már a 2014-es brazíliai világbajnokság után is szóba került, amikor együttese nem jutott tovább a csoportjából.

Vicente Del Bosquének lejárt a szerződése Forrás: AFP/Valery Hache

A spanyol sportsajtó értesülései szerint Joaquín Caparrós és Francisco Jémez Martín a két esélyes a kapitányi tisztségre. Előbbinek jelenleg nincs csapata, utóbbi pedig a Granada vezetőedzője.