A walesiek a selejtezőt emlegetik a belgáknak

Oroszország Wales - Group B: UEFA Euro 2016 European Championship during the UEFA EURO 2016 Group B match between Russia and Wales at Stadium Municipal on June 20, 2016 in Toulouse, France.
TOULOUSE, FRANCE - JUNE 20: Gareth Bale (1st L) of Wales scores his team's third goal during the UEFA EURO 2016 Group B match between Russia and Wales at Stadium Municipal on June 20, 2016 in Toulouse, France. (Photo by Ian Walton/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mindkét országban aranygenerációként jellemzik jelenlegi labdarúgó-válogatottjukat, és nagyon bíznak abban, hogy a franciaországi Európa-bajnokság pénteki Belgium-Wales negyeddöntőjéből az ő csapatuk jut majd tovább. A selejtezőben Wales volt a jobb. 
Vágólapra másolva!

Mindkét együttesben élénken élnek a közelmúlt történései, nevezetesen az, hogy azonos selejtezőcsoportban szerepeltek, és egymás elleni mérkőzéseiken a szigetországiak voltak jobbak: Cardiffban 1-0-s walesi győzelem született, Brüsszelben pedig gól nélküli döntetlen lett az eredmény.

A világranglista második helyén álló belgák nehezen lendültek játékba az Eb-n, de a magyarok elleni nyolcaddöntőben (4-0) már összeállt a játékuk, és

a selejtezős eredmények ellenére ők számítanak a meccs esélyeseinek.

Ráadásul a találkozót a belga határnál fekvő Lille-ben rendezik, így gyakorlatilag hazai környezetben érezhetik majd magukat.

Gareth Bale vs. Eden Hazard

Bár a walesieknél kevesebb sztárjátékos szerepel - egy igazi csillaguk van Gareth Bale személyében -, azt mondják, szeretnek úgy játszani, hogy nem ők az esélyesek. "Ezekben a helyzetekben általában jól teljesítünk. - fogalmazott a védő, Chris Gunter. - Belgium lesz a favorit, ráadásul a küszöbük előtt játszunk majd, ezt akár ki is használhatjuk."

Gareth Bale-nek remek Eb-je van Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Ian Walton

Bale és Eden Hazard lehet a mérkőzés kulcsfigurája. Előbbi, a világ legdrágább futballistája, eddig három és "fél" gólt szerzett a tornán, három igazit, majd az északírek elleni nyolcaddöntőben a beadásából született a Wales továbbjutását jelentő öngól. Szabadrúgásai életveszélyesek, képes egyedül is eldönteni egy-egy összecsapást.

Hazard - bár egyelőre kérdéses a pályára lépése, miután a magyarok elleni találkozón combsérülést szenvedett -

csapatával együtt a nyolcaddöntőben kelt igazán életre,

gólt szerzett és gólpasszt adott. Ő maga azt mondta, pályafutása során most játszott a legjobban a válogatottban. Bár kedden és szerdán sem edzett, várhatóan bevethető lesz majd a pénteki csatában. Lille ráadásul különösen kedves a számára, hiszen hét évig itt futballozott, mielőtt 2012-ben megvette őt a Chelsea.

Mi is megtapasztalhattuk, milyen, amikor megy neki Forrás: AFP/Pascal Pavani

"Wales nagyon erős csapat, és nem csak Gareth Bale miatt, több jó játékosuk is van" - mondta az ellenfélről Marc Wilmots, a belgák szövetségi kapitánya.

Nem félnek a walesiek

"A belgáknál a pályán és a kispadon olyan futballisták játszanak és ülnek, akik a világ bármelyik válogatottjába beférnének. - nyilatkozott kollégája, Chris Coleman. - De az utóbbi négy évben négyszer is játszottunk velük,

A mérkőzés pénteken 21 órakor kezdődik Lille-ben, a játékvezető a szlovén Damir Skomina lesz. A továbbjutó Portugáliával játszik a döntőbe kerülésért.