Benzema rasszizmussal vádolja a francia kapitányt

Didier Deschamps Karim Benzema
Vágólapra másolva!
Karim Benzema, az Európa-bajnokságról lemaradó francia csatár azt nyilatkozta, Didier Deschamps szövetségi kapitány azért nem viszi őt az Európa-bajnoksága, mert meghajolt az ország szélsőséges rétegének akarata előtt.
Vágólapra másolva!

Benzema BL-győztes és bajnoki ezüstérmes lett a Real Madriddal, előbbi sorozatban 4, a Primera Divisiónban 24 gólt szerzett.

Benzemával kapcsolatban már április közepén kiderült, hogy bármennyi gólt rúg, semmiképp nem utazhat az Eb-re, aminek az volt az oka, hogy belekeveredett egy szexvideós zsarolási botrányba, aminek válogatottbeli csapattársa, Mathieu Valbuena volt az áldozata, és az ezzel kapcsolatos bírósági ügye jelenleg is tart.

Amikor még megvolt az egyetértés a kapitány és játékosa között Forrás: AFP

Ugyanazt mondja, mint Cantona

Eric Cantona, a francia válogatott korábbi csatára, a napokban azt nyilatkozta, Deschamps Benzemát és Hatem Ben Arfát arab származásuk miatt nem hívta be az Eb-keretbe, vagyis gyakorlatilag rasszizmussal vádolta meg a kapitány. Benzema a spanyol Marcának adott interjújában szintén felült erre a vonatra.

„Franciaországban a szélsőjobboldali párt a legutóbbi két választás alkalmával eljutott a második fordulóba, és úgy tűnik, mintha Deschamps behódolt volna a szélsőségesek nyomásának. Nem tudom, hogy ez a saját döntése volt-e, mert vele és az elnökkel is jól kijövök. Ha a sportszakmai okokat nézem, akkor nem értem, miért nem leszek ott az Eb-n. A bíróságon pedig még nem született döntés, nem vagyok bűnös. Szeretem a futballt, és szeretek ennek a csapatnak a tagja lenni” – mondta Benzema, aki a monológja ellenére csak tévéről nézheti a nyári tornát.