Lesz testvérpárharc is az Eb-n

Granit Xhaka, Taulant Xhaka, foci
Granit Xhaka, Taulant Xhaka, foci
Vágólapra másolva!
Kihirdette a 23 fős Európa-bajnoki keretét Gianni de Biasi, az albán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A névsor érdekessége, hogy szerepel benne Taulant Xhaka, a Basel középpályása, akinek öccse, Granit a svájciak színeiben lesz ott a kontinenstornán.
Vágólapra másolva!

A fiatalabb Xhaka fivér - aki május 25-én írt alá 30-35 millió fontnak megfelelő összegért az Arsenalhoz a Borussia Mönchengladbachtól – végigjárva a korosztályos válogatottakat 2011 óta Svájc felnőtt csapatát erősíti, eddig 41-szer volt válogatott.

Bátyja, Taulant is Bázelben született, de a koszovói család idősebb gyermeke 2013 májusában az albánoktól kapott meghívást, annak ellenére, hogy ugyancsak a svájci korosztályos csapatokban szerepelt addig.

Granit és Taulant Xhaka Forrás: Tageswoche.ch

A jelenlegi kapitány Gianni De Biasi azonban bízott benne, 2014. március 5-én egy Málta elleni barátságos mérkőzésen pályára küldte, majd a FIFA-engedélyével hivatalos meccsen, a 2014. szeptember 7-i, Portugália elleni Eb-selejtezőn is játszatta.

Eddig tízszer volt válogatott, és a szakvezetés az Európa-bajnokságon is számol vele. Ez lesz az elbánok első komoly fellépése nemzetközi tornán, az A csoportban a házigazda franciák, a románok és svájciak ellen lépnek pályára.

Az albán válogatott kerete:
kapusok: Etrit Berisha (Lazio), Alban Hoxha (Partizani Tirana), Orges Shehi (Skenderbeu Korce).
védők: Arlind Ajeti (Frosinone), Naser Aliji (Basel), Mergim Mavraj (Köln), Lorik Cana (Nantes), Elseid Hysaj (Napoli), Ansi Agolli (Qarabag), Frederic Veseli (Lugano).
középpályások: Ledian Memushaj (Pescara), Ergys Kace (PAOK), Andi Lila (PAS Giannina), Migjen Basha (Como), Odise Roshi (Rijeka), Burim Kukeli (FC Zürich), Ermir Lenjani (Nantes), Taulant Xhaka (Basel), Amir Abrashi (Freiburg).
csatárok: Bekim Bala (Rijeka), Sokol Cikalleshi (Istanbul BB), Armando Sadiku (Vaduz), Shkelzen Gashi (Colorado Rapids).