Özil nem érti, miért mentek neki Löwnek Németországban

Vágólapra másolva!
Az Eb-n bronzérmesként záró német labdarúgó-válogatott középpályása, Mesüt Özil megvédte a hazájában össztűz alá került szövetségi kapitányt, Joachim Löwöt.
Vágólapra másolva!

Löwöt azért támadták, mert Mario Gomezt és Lukas Podolskit is visszatette a kezőbe az olaszok elleni elődöntőre, pedig a görögök ellen mindketten kispadosak voltak, és jól ment a csapatnak.

Állítólag a változtatások miatt feszültség volt az öltözőn belül, és a 2-1-es olasz győzelmet hozó meccs után voltak olyan hangok, amelyek Löw leváltását szorgalmazták.

"Egyetlen vereség miatt még nem kell egyből nagy változtatásokat eszközölni, ugyanezzel a csapattal az elődöntő előtt tizenöt tétmeccset nyertünk zsinórban. Olyan érzésem van, mintha mindenki elfelejtette volna, hogy a csoportból, amelyben Portugália, Hollandia és Dánia volt az ellenfelünk, három győzelemmel jutottunk tovább, és a mostani kudarc után egyből le akartják váltani a kapitányt. Az elmúlt években rengeteg dicséretet kaptunk, főleg külföldről, akkor most miért kell úgy tenni, mintha minden elromlott volna? Ahhoz, hogy egy csapat megnyerjen egy tornát, mindennek klappolnia kell, és szerencsére is szükség van" - nyilatkozta Mesut Özil, a németek középpályás a Welt am Sonntagnak.

Özil szerint Löw a világ egyik legjobb edzője, és minden képessége megvan ahhoz, hogy egyszer akár a Real Madrid edzője legyen.