Isten győzött, Anglia kiesett! - csetelte egy apáca

Vágólapra másolva!
Az interneten cselezi ki a némasági fogadalmát egy apáca Angliában: csendben van, de közben csetel, többek közt a foci-Eb-ről is.
Vágólapra másolva!

A 41 éves Elizabeth Pio a Bethany Nővérei anglikán apácarend megbízásából cseveg a közösségi portálokon, a mondandójába bele-beleszövi vallást, ugyanakkor aktuális események is szóba kerülnek.

Még a foci-Eb is téma volt, mikor múlt vasárnap az angol válogatott kikapott a negyeddöntőben Olaszországtól, Elizabeth nővér a következőt írta: "A vasárnap az Úr napja, de vajon a profi focié is? Isten győzött, Anglia kiesett!"

Az apácarend szabályzata szerint naponta több órán át némán kell elmélkedniük a nővéreknek. Elizabeth nővér már hét éve a rend tagja, szegénységi, önmegtartóztatási és engedelmességi fogadalmat téve. Számítógéptelenség nem szerepelt a követelmények között, a némasági napszak kiötlői a maguk idején még nem számolhattak ezzel a kommunikációs lehetőséggel.

Elizabeth nővér a netezéssel példát szeretne mutatni: "Az apácák emberi lények, nem olyan jámbor teremtmények, akik állandóan spirituális dolgokon elmélkednek. Fontos tudatni a világgal, hogy az apácák és a szerzetesek képesek használni a jelenlegi technikákat, nem vagyunk annyira elmaradva a kortól."