Balotelli az új Altobelli?

Vágólapra másolva!
Az 1982-es vb-döntőben gólt szerzett Alessandro Altobelli szerint honfitársa, Mario Balotelli döntheti el a ma esti spanyol-olasz Eb-finálét.
Vágólapra másolva!

"Egyszer ugyanolyan jó lehet, mint Leo Messi és Cristiano Ronaldo" - nyilatkozta Altobelli, aki szerint egy torna végén már nem lehet megmondani, hogy melyik csapat esélyesebb a győzelemre, de neki ezúttal van egy érzése, hogy ki fog nyerni.

"Látható volt, hogy az olaszok egyre jobbak az Eb-n, míg a spanyolok fokozatosan visszaestek. Ha az utóbbi meccseken mutatott teljesítményt nézzük, akkor azt gondolom, hogy Olaszország fog nyerni" - tette hozzá az egykori kiváló csatár.

Forrás: AFP/Christof Stache

"Balotellit már a gyerekkora óta ismerem. Amikor még csak a Lumezzane játékosa volt, én már mondtam, hogy óriási tehetség. Fantasztikus játékos, ha egy kicsit még érik, akkor a legjobbak szintjét is elérheti. Ezt a spanyolok is tudják. Amikor róla beszélnek az emberek, azt hiszik, hogy problémát okoz az öltözőben, pedig csak egy helyen okoz problémát, az ellenfél védelmében" - fogalmazott Altobelli, akinek a legjobb időszaka az Interben volt 1977 és 1988 között: 317 meccsen 128 gólt szerzett.