Tiszteletet Olaszországnak! - Prandelli nem fél a spanyoloktól

Vágólapra másolva!
Spanyolország után az olasz labdarúgó-válogatott jutott be az Európa-bajnokság vasárnapi döntőjébe, miután 2-1-re legyőzte Németországot. Cesare Prandelli szövetségi kapitány szerint a csapata bizonyított, és úgy véli, képes lehet a végső sikerre is.
Vágólapra másolva!

"Úgy játszottunk, ahogy előre elterveztük, sokszor hoztuk zavarba az ellenfelet, ebben nagy szerepe volt Riccardo Montolivónak. Jól védekeztünk, az utolsó negyedórában kétszer is meccslabdát rontottunk, de összességében egy kiváló mérkőzésen megmutattuk, milyen összetartó csapat vagyunk" - nyilatkozta Cesare Prandelli, az olasz válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember hozzátette, a mérkőzés azt is megmutatta, mennyire becsülik a játékosok a nemzeti mezt: "Mindenkinek, aki Olaszországról beszél, tiszteletet kell mutatnia."

Szerinte a vasárnapi döntőben egyértelműen Spanyolország az esélyes: "Bebizonyítottuk, hogy erős csapatunk van nekünk is. Ez a győzelem megmutatta, tudunk jól futballozni. Úgy vélem, meg tudjuk ezt csinálni a spanyolok ellen is."