Akiknek zsíros szerződést hoz az Eb

Labdarúgó Eb, Euro 2012, Olaszország-Horvátország,  a horvát Mario Mandzukic egyenlített
Vágólapra másolva!
A Manchester United, a Bayern München és az AC Milan is nézett ki magának egyet az Eb meglepetésemberei közül, de más topligás csapatok is versenybe szálltak a korábban kevésbé ismert játékosokért. Bár a mostani tornán nem tűnt fel egy akkora tehetség, akiért Európa élcsapatai sorban állnának, összeszedtük azokat, akik számíthatnak egy jó szerződésre az Eb-n mutatott teljesítményüknek köszönhetően.
Vágólapra másolva!

A görögök a csoportból való továbbjutásukat főleg védelmüknek köszönhetik, amelynek a tengelyében remekül játszott Kirjakosz Papadopulosz. A mindössze 20 éves játékos stabil kezdőnek számít a Schalkéban, és leginkább a Manchester United érdeklődéséről lehet hallani vele kapcsolatban. "Nagy megtiszteltetés lenne, ha valóban egy ekkora klub érdeklődne irántam, de engem még nem kerestek meg. Természetesen egy napon szeretnék játszani a Unitedben, de jelenleg a Schalke játékosa vagyok" - jelentette ki Papadopulosz.

Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Főleg remek fejjátékával tűnt ki a cseh védelemből Tomás Sivok, aki mind a négy meccsüket végigjátszotta. A 28 éves Sivok négy évig játszott a Besiktasban, ahol lejárt a szerződése, de hiába marasztalják a törökök, a jól sikerült Eb miatt több csapat is megkereste. A Sevillával hivatalosan is tárgyal Sivok képviselője, és egy meg nem nevezett angol klub is át akarja igazolni, amely állítólag az élvonalba visszajutott Southampton.

Forrás: AFP/Christof Stache

Bár egy meccsel kevesebbet játszott, mint a negyeddöntősök, Mario Mandzukic három góljával holtversenyben még mindig élen áll a góllövőlistán. A 26 éves csatár két éve játszik a Wolfsburgban, amelynek a trénere, Felix Magath azt mondta, több csapat is versenyzik Mandzukic átigazolásáért. A legesélyesebbnek a Bayern Münchent tartják, amely 10 millió euró körüli összeget költene a horvát megszerzésére.

Forrás: AFP/Francisco Leong

A lengyel csapatban az egyik legjobb teljesítményt a francia-német származású Sebastian Boenisch nyújtotta, a baloldali védő rendre nagy lelkesedéssel tört előre. Boenischnek a Werder Bremennél lejárt a szerződése, amit minden bizonnyal nem bán, mert az elmúlt két évben mindössze ötször lépett pályára a Bundesligában. Bár korábban úgy nézett ki, hogy a Stuttgarthoz igazol a 25 éves hátvéd, most a Newcastle United is bejelentkezett érte.

Forrás: AFP/Janek Skarzynski

A torna egyik legnagyobb meglepetésembere a dán Michael Krohn-Dehli volt, aki szép góllal döntötte el a hollandok elleni meccset, majd a németek ellen is betalált. A 29 éves, négy éve a Bröndbyben játszó középpályás életében minden bizonnyal nem várt változás fog beállni, ugyanis ő vezeti a Swansea edzőjévé kinevezett Michael Laudrup kívánságlistáját.

Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A 23 éves Marco Reus kisebb meglepetésre került be a görögök elleni kezdőcsapatba, cserébe remekül játszott és gólt is szerzett. A meccset szakkommentátorként követő Arsene Wengernek annyira megtetszett a játéka, hogy még az adás alatt elismerte, érdekli a szélső. Az átigazolására azonban kevés esély van, ugyanis Reusért januárban 17,5 millió eurót fizetett a Dortmund a Mönchengladbachnak, és az Eb után fog csatlakozni a német bajnokhoz.

Forrás: AFP/Christof Stache

Csereként állt be, és rögtön tizenegyest védett a 25 éves Przemyszlaw Tyton, aki innentől kezdve már nem is került ki a lengyel kezdőcsapatból, és nagyon magabiztosan védett. A közel kétméteres kapus egy éve igazolt a PSV-hez, de csak 14 mérkőzésen védett egy sérülése miatt. A következő szezont azonban már lehet, hogy nem Hollandiában kezdi, ugyanis az AC Milan szeretné megszerezni.

Forrás: AFP/Christof Stache

Az ukrán Andrij Jarmolenko nagyon lendületesen játszott az Eb-n, Scott Parkert egyszer annyira megetette, hogy földön kúszva próbálta megszerezni tőle fejjel a labdát. A Dinamo Kijev 22 éves ukránját több angol csapat mellett az AC Milan is szeretné megszerezni, de nem lesz könnyű dolguk: Jarmolenko ügynöke szerint a Kijev már visszautasította a Milan 20 millió eurós ajánlatát.

Forrás: AFP/Franck Fife

Nicklas Bendtner mindig is az a játékos volt a fejünkben, aki bárhonnan képes kihagyni a helyzetet, épp ezért jelentett kellemes csalódást, hogy két szép gólt is szerzett a tornán. A fejesgólok mellett legalább akkorra hírverést jelentett számára, hogy komoly bírságra ítélték, amikor alsónadrágján egy fogadási céget reklámozott. Az Arsenal - előző szezont Sunderlandnél töltő - csatárját a Benfica és a Malaga is megszerezné, de ügynöke szerint számos más klub is érdeklődik iránta.

Forrás: AFP

A portugál Miguel Veloso az a játékos, akit minden nagyobb torna után összeboronálnak Európa legkomolyabb klubjaival, és ez nincs máshogy ez alatt az Eb alatt sem. A 26 éves középpályás két évvel ezelőtt igazolt a Genoához, ahonnan valószínűleg távozik, legalábbis az olasz klub elnöke szerint. Stefano Capozucca azt mondta, a Dinamo Kijev tűnik a legelszántabb érdeklődőnek.

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A 27 éves Simon Poulsennek szintén most jár le a szerződése az AZ Alkmaarnál, és ügynöke szerint rengeteg csapat érdeklődik a dán balhátvéd után. A nigériai származású Poulsenért az Aston Villa, a Valencia, a Lyon és a Napoli is érdeklődik.

Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Gyakori jelenség, hogy ha valaki jól szerepel két-három meccsen egy nemzetközi tornán, akkor mesés lehetőséghez juthat. Pedig ennek is megvannak a veszélyei, amint ezt többek között Alex Ferguson is megtapasztalta. Erről a jelenségről írt cikkünket itt olvashatja.