16 éve kivirágozva nyertek Eb-t a németek

Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-válogatott két győzelemre van attól, hogy az 1996-os Eb-győzelem után tizenhat évvel ismét világversenyt nyerjen. Az akkori együttes kapusa, Andreas Köpke úgy véli, megvan a siker minden összetevője Joachim Löw tanítványaiban, ami az aranyéremhez szükséges.
Vágólapra másolva!

Schweinsteiger: Most Olaszországot kell elintézni

Az 1996-os Európa-bajnok német labdarúgó-válogatott egyik kulcsembere a kapus Andreas Köpke volt, aki az angolok elleni eldöntő tizenegyesrúgásainál kivédte Gareth Southgate lövését. A németek végül a fináléban a cseheket verték 2-1-re Oliver Bierhoff aranygóljával.

"Tizenhat éve nem mi voltunk az esélyesek, de a torna alatt csapatként kivirágozva tudtunk nyerni" - emlékezett vissza Köpke. "Volt néhány sérültünk, de a csapat felnőtt a feladathoz és egyre erősebbé vált. És megvolt az a szerencsénk is, ami egy Európa-bajnoki címhez jár."

Szerinte a mostani válogatottat és a tizenhat évvel ezelőtti aranyérmes csapatot nehéz összehasonlítani: "A mostani csapat sokkal technikásabb. Nagyszerű futballt játszunk, uraljuk a pályát, és életveszélyesek vagyunk elől. A fiúkban megvan a siker minden összetevője."

A német válogatott csütörtökön este 20.45-kor Olaszország ellen Varsóban lép pályára az Európa-bajnokság elődöntőjében.