Pirlo elárulta, miért trükközött a büntetőnél

Andrea Pirlo, olaszország, foci EB, euro 2012, Olaszország-Anglia meccs
Vágólapra másolva!
Az olaszok középpályása, Andrea Pirlo kiélezett helyzetben laza mozdulattal alányesett a labdának az angolok elleni büntetőpárbajban. A meccs után elárulta, miért választotta ezt a kockázatos megoldást.
Vágólapra másolva!

"Mert tudtam, hogy ha bemegy, nyomasztóan hat majd rájuk" - nyilatkozta az olasz-angol meccs után a Juventus középpályása, aki Antonin Panenkát idéző módon rúgta csapata harmadik büntetőjét.

"A lövés előtti pillanatban a kapus furcsa mozdulatokat tett, ezért megvártam, amíg elmozdul, aztán ellőttem a labdát. Ebben a pillanatban már könnyebb volt alányesnem a labdának, és abban is bíztam, hogy ez a gól megzavarja majd őket. Aztán utánam Ashley Young ki is hagyta a tizenegyesét" - mondta a mezőny legjobbja.

Hozzátette: nem tartott attól, hogy kikap a csapata. "Anglia alig dolgozott ki helyzetet, csak védekezett és próbálta az eredményt tartani, majd várt a büntetőkre. Mi irányítottuk a játékot, és végül sikerrel jártunk. Szégyen, hogy ilyen hosszú időn át nem tudtunk betalálni, és ez sok energiánkat elvette. Szerencsére végül a jobb csapat nyerte a büntetőpárbajt."

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=xLzpYx4YwSGCfk7x


A sok helyzetet kihagyott Mario Balotelliről Pirlo azt mondta: keményen dolgozott, és sokat segítette a társait. "A befejezésnél voltak hibái, de kiváló labdarúgó, és sokat fog még fejlődni."

Csütörtökön az olaszok a németekkel találkoznak a döntőbe jutásért. "Hogy meddig juthatunk? Bármi megtörténhet, nyerni akarunk. Azért vagyunk itt."